Tgrt Haber

Huawei HarmonyOS Next güncellemesi alacak modeller ve tarihleri belli oldu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Huawei Central
24 Ekim 2024 14:45 - Güncelleme : 24 Ekim 2024 14:45

Huawei, yeni işletim sistemi HarmonyOS Next güncellemesini alacak cihazlar ve tarihlerini açıkladı. Yeni HarmonyOS Next sürümü, Android platformundan bağımsız ve APK desteği olmadan çalışıyor. İşte HarmonyOS Next alacak telefonlar.

Çinli teknoloji devi Huawei, HarmonyOS Next işletim sistemini resmen tanıttı. Şirket, akıllı cihazlar için HarmonyOS Next sürümünü lanse etmekle kalmadı, mevcut ve yeni cihazlar için bir yükseltme yol haritası ile birlikte kullanıma sunma tarihlerini de paylaştı. 

HarmonyOS, 2019 yılında tanıtıldıktan sonra akıllı TV'lerde kullanılmaya başlanmıştı. Yıllar içinde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan işletim sistemi, akıllı telefonlardan tabletlere, giyilebilir cihazlardan, IoT (nesnelerin interneti) cihazlarına kadar birçok platformda kendine yer buldu.

Huawei HarmonyOS Next güncellemesi alacak modeller ve tarihleri belli oldu - 1. Resim


HARMONYOS NEXT, ANDROİD'DEN BAĞIMSIZ

Yeni işletim sistemi HarmonyOS Next, Android ekosisteminden bağımsız bir yapı sunuyor. Eski HarmonyOS sürümü, Android tabanlı uygulamaları APK dosyaları aracılığıyla çalıştırabiliyordu. Yani tamamen bağımsız değildi. Yeni sürüm ise şu anda rakiplerinden daha küçük bir uygulama kütüphanesine sahip olsa da Huawei, platformu hızla büyütecek.

Huawei HarmonyOS Next güncellemesi alacak modeller ve tarihleri belli oldu - 2. Resim


HARMONYOS NEXT GÜNCELLEMESİ ALACAK MODELLER

Huawei'nin resmi açıklamasına göre, HarmonyOS Next güncellemesi ilk etapta belirli modellere sunulacak. Aşağıdaki cihazlar için herkese açık HarmonyOS NEXT Beta sürümü yayınlanacak:

  • Huawei Pura 70 serisi
  • Huawei Pocket 2
  • Huawei MatePad Pro 11 inç (2024)

Huawei HarmonyOS Next güncellemesi alacak modeller ve tarihleri belli oldu - 3. Resim


Tabii ki de güncelleme, üç cihazla sınırlı kalmayacak. HarmonyOS Next işletim sistemi önümüzdeki yıl aşağıdaki modellere genişleyecek:

  • Huawei Mate XT Ultimate Design
  • Huawei Nova Flip
  • Huawei Nova 13 serisi
  • Huawei Nova 12 serisi
  • Huawei MatePad Pro 12.2
  • Huawei MatePad Air 12 inç
  • Huawei MatePad 11.5 serisi

Kaynak: Huawei Central

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...