Huawei kuantum şifreleme teknolojisini test etti! Veri hırsızlığını tarihe gömecek

Huawei, internet güvenliğini artırmak için kuantum şifreleme teknolojisini test etti. 'Kuantum mekaniği' prensiplerine dayanan yöntem, siber saldırılara karşı sunduğu üstün koruma sistemi sayesinde kullanıcıların veri güvenliğini arşa çıkarıyor.

KAYNAK:
Ömer Faruk Dogan
|
GİRİŞ:
28.03.2025
saat ikonu 13:53
|
GÜNCELLEME:
28.03.2025
saat ikonu 13:53

Huawei internet güvenliğini artırmanın yollarını araştırıyor ve bu çözümlerden biri de kuantum şifreleme. "Huawei Central" sitesinin haberine göre, şirket kısa süre önce yeni teknolojiyi test etti ve verilerin bir noktadan diğerine kesintisiz olarak iletilmesinde güvenli olduğunu gördü.

KUANTUM ŞİFRELEME TEKNOLOJİSİ NEDİR?

Kuantum şifreleme, geleneksel şifreleme yöntemlerinden farklı olarak, verileri korumak için kuantum mekaniği kurallarını kullanıyor. Bu sayede, teorik olarak kuantum bilgisayarlar bile bu şifrelemeyi kıramaz. Kuantum şifrelemenin temel amacıysa veri iletimi sırasında saldırıları engellemek.

Söz konusu yöntem, bilgisayar korsanlarının faaliyetlerini izliyor ve sunucuda herhangi bir kötü niyetli eylem veya mesajlarınızı gözetleyen birini tespit ederse saldırıyı durdurmaya çalışıyor.

BU TEKNOLOJİ NEDEN ÖNEMLİ?

Huawei, "Büyük işletmeler, özellikle de finans sektöründekiler için güvenlik, özel hatlara ilişkin temel kaygılarından biridir. İşlem verisi iletimi için kuantum şifreleme gibi güvenlik teknolojilerinin kullanılması, muhtemelen zorunlu bir ulusal ve endüstri standardı haline gelecektir" diyerek bu teknolojinin neden önemli olduğunu açıkladı.

Huawei, Asya-Pasifik bölgesinin önde gelen internet operatörlerinden biriyle iş birliği içinde, kuantum şifrelemeyi 27 Mart'ta test etti. Şirket ilgili testi gerçekleştirmek için yeni nesil yönlendiricisini, bir kuantum anahtar iletim çözümünü (ETSI arayüzüne dayalı) ve bir akıllı telefonu kullandı.

Sıkça Sorulan Sorular

Kuantum şifreleme neden önemli?
Huawei'nin testi, kuantum şifrelemenin gerçek dünyada uygulanabilirliğini ve güvenilirliğini gösterdi. Özellikle finans sektörü gibi yüksek güvenlik gereksinimi olan alanlarda bu teknoloji, siber tehditlere karşı ek koruma sağlayabilir.
ETİKETLER
#Teknoloji
YorumYORUM YAZ
Uyarı
Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.