Tgrt Haber

Huawei Mate 60 Pro sessiz sedasız tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

29 Ağustos 2023 12:06 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 12:08
Huawei Mate 60 Pro sessiz sedasız tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Çinli teknoloji devi Huawei, merakla beklenen Mate 60 Pro akıllı telefonunu sessiz sedasız satışa sundu. Önceki modellerden farklı olarak bu kez 5G desteğine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca telefon ince çerçeveleri ve kavisli ekran yapısıyla da dikkatleri üzerine çeviriyor.

Teknoloji devi Huawei​, sürpriz bir hamle ile Mate 60 Pro modelini tanıttı. Büyük bir kampanya veya etkinlik düzenlemeden yapılan tanıtımla birlikte, Mate 60 Pro özellikleri ve fiyatı da resmi olarak açıklandı. Akıllı telefon​ bugünden itibaren Çin​ merkezli online mağaza Vmall'da ön siparişe açıldı.

Yeni akıllı telefonun en dikkat çekici özelliği, ekranın üstünde yer alan üçlü delikte konumlandırılan özçekim kamerası ve 3D ToF sensörü oldu. Üst taraftaki üçlü delik, önceki modellerde de görüldüğü gibi, 13 MP ultra geniş özçekim kameranın yanı sıra yüz tanıma özelliği için sensörler ve lazerleri içeriyor.

Telefonun arkasında bulunan dairesel modülde ise üç kamera yer alıyor. 50 MP ana kamera, Optik Görüntü Sabitleyici ve PDAF (Otofokus) desteği sunarken, 12 MP geniş açı kamerası ve 48 MP telefoto kamera da bu modülde bulunuyor.

Mate 60 Pro, 6.82 inç büyüklüğünde, 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızını destekleyen, 10-bit LTPO OLED ekranla geliyor ve 2720 x 1260 piksel çözünürlüğe sahip. Ayrıca, panelin üstünde ikinci nesil Kunlun Glass koruma teknolojisi bulunuyor.

Huawei Mate 60 Pro sessiz sedasız tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

UYDU BAĞLANTISI ÖZELLİĞİNE SAHİP

Mate 60 Pro, Çin'de uydu mesajlaşma desteği de sunuyor. 5,000 mAh batarya, 88W kablolu ve 50W kablosuz şarjı desteklerken, aynı zamanda 20W ters kablosuz şarj yapabilme özelliğine sahip.

Öte yandan telefonun işletim sistemi HarmonyOS 4.0 olarak geliyor ve bu da Mate 60 Pro'yu HarmonyOS'un yeni sürümüyle kutudan çıkan ilk telefon yapıyor. Ancak, telefonun hangi işlemciyi kullandığı henüz resmi olarak açıklanmış değil. Fakat telefonu kullanan kişiler, 5G destekli Kirin 9000S yongası olduğunu söylüyor.

Dört farklı renk seçeneğiyle gelen Mate 60 Pro, çift renkli bir arka panel tasarımına ev sahipliği yapıyor. Bu renkler Beyaz, Yeşil, Mor, Siyah seçenekleri arasında değişiklik gösteriyor.

Huawei Mate 60 Pro, 12 GB RAM ve 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçenekleriyle geliyor. Şu an için sadece 512 GB depolama seçeneği firmanın web sitesinde listelenmiş durumda ve fiyatı yaklaşık 960 dolar olarak listeleniyor.

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...