Tgrt Haber

Huawei Mate 60 Pro+ tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

08 Eylül 2023 12:23 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 12:24
Huawei Mate 60 Pro+ tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Çinli teknoloji devi Huawei, merakla beklenen Mate 60 Pro+ akıllı telefonunu satışa sundu. Cihazda Huawei üretimi, 5G destekli Kirin 9000S işlemcisi bulunuyor. Uydu arama özelliği ile mobil ağa bağlanmadan telefon görüşmesi yapma imkanı sunmasıyla da dikkatleri üzerine çeviriyor. İşte Huawei Mate 60 Pro+ özellikleri...

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Huawei​, Mate 60 Pro+ akıllı telefonunu tanıttı. Tasarımı, işlemci​ gücü ve kamera​ yetenekleriyle dikkat çeken bu yeni model, Mate 60 ve Mate 60 Pro'dan oluşan yeni akıllı telefon​ ailesinin en güçlü üyesi olarak karşımıza çıktı.

Huawei Mate 60 Pro+, nano ölçekli metal çift boyama işlemi ile üretilen benzersiz bir arka tasarımla geliyor. Yumuşak bir dokuda tasarlanan arka yüzey, Bej ve Siyah olmak üzere iki renk seçeneğinde sunuluyor.

HUAWEİ MATE 60 PRO+ ÖZELLİKLERİ

Telefon, eşit dört eğrili bir ekran kullanıyor ve selfie kameraları ile yüz haritalama sistemi için, ekranın üst kısmında konumlandırılan bir üçlü delik bulunuyor. İkinci nesil Kunlun Glass ile korunan, 6.82 inç boyutundaki ekran, Full HD+ (2720 × 1260 piksel) çözünürlük ve 1-120 Hz LTPO adaptif yenileme hızı sunuyor.

IP68 suya dayanıklılık sertifikası ile 6 metreye kadar su altında kullanılabilen akıllı telefon, aynı zamanda uydu arama özelliği sunarak kullanıcılara yerel bir mobil ağ olmadan telefon görüşmesi yapma imkanı sağlıyor. Mate 60 Pro+ bu yönüyle dünyada bir ilk olma özelliği de taşımakta.

Huawei Mate 60 Pro+ tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Telefon, 48 Megapiksel ana kamera, güçlü bir 40 Megapiksel geniş açı kamerası ve uzak nesneleri çekmek için 48 Megapiksel süper makro telefoto kamera ile donatılan bir üçlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapıyor. Ön tarafta ise 13 Megapiksel özçekim kamerası ve 3D derinlik yüz tanıma sistemi bulunuyor.

Huawei tarafından üretilen Kirin 9000S işlemcisinden gücünü alan Mate 60 Pro+, HarmonyOS 4 işletim sistemi ile kutudan çıkıyor. Öte yandan 5000 mAh batarya, 80W kablolu şarj, 50W kablosuz şarj ve 20W ters kablosuz şarj teknolojilerini de destekliyor.

MATE 60 PRO+ FİYATI

Huawei Mate 60 Pro+, Huawei'nin Çin'deki VMall mağazası üzerinden ön satışa sunuldu. 16 GB RAM + 512 GB depolama ya da 16 GB RAM + 1 TB depolama olmak üzere iki farklı seçenekte bulunan akıllı telefon için 1000 Çin Yuanı depozito isteniyor. Cihazın resmi satış fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Kaynak: Huawei
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...