Tgrt Haber

HÜRJET kritik testi tamamladı: İniş takımları ilk kez kapatıldı, anbean kameralara yansıdı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TRT Haber
08 Haziran 2023 12:00 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 12:07

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türkiye'nin eğitim uçağı olacak Hürjet için kritik bir viraj daha dönüldü. İniş takımları ilk kez kapatılırken, bu görüntüler anbean kameralara yansıdı.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen HÜRJET​ için kritik bir viraj daha dönüldü. Savunma Sanayii Başkanlığı​ ve TUSAŞ​ arasında ortaklaşa geliştirilen projede, şu ana kadar 8 bin parça bir araya getirildi.

Tasarımdan üretimine kadar her şeyi Türkiye​'de geliştirilen HÜRJET, son test uçuşunda önemli bir virajı daha döndü. HÜRJET, iniş takımları kapalı şekilde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 

İNİŞ TAKIMLARI KAPALI ŞEKİLDE UÇTU

TRT Haber'in aktardığına göre TUSAŞ, uçağın en önemli test uçuşlarından birinde daha gerçekleştirdi. HÜRJET'in bu önemli uçuşuna, ÖZGÜR projesi kapsamında TUSAŞ'ta modernize edilen bir F-16 da eşlik etti. Yerli uçağın performansı, kol uçuşu yapan F-16'dan gözlemlendi.

Buna ek olarak HÜRJET tamamlandığında, Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuş ekibi de dahil olmak üzere Türk Hava Kuvvetleri pilotlarının eğitiminde kullanılacak.

Ayrıca hafif taarruz uçağı olarak kullanılması ve TCG Anadolu'ya iniş kalış yapabilmesi de planlanıyor.

'İNİŞ TAKIMLARINI KATLAYACAĞIZ'

Test pilotu Ercan Çelik, "Bugün ilk defa hürjet'in iniş takımlarını katlayacağız. İniş takımları aşağıdayken uçak iniş kalkış modunda olduğu için manevrası ve performansı ona göre tabi ki kısıtlı limitli bir uçuş yapıyor. İniş takımlarını yukarı topladığımız zaman bu limit ortadan kalmış olacak dolayısıyla daha rahatça ve özgürce manevra yapabiliyor olacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...