Tgrt Haber

HÜRJET'in yeni özelliği, SSB Başkanı Haluk Görgün tarafından test edildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Ekim 2023 16:35 - Güncelleme : 07 Ekim 2023 16:39

Türkiye'nin yerli eğitim uçağı HÜRJET için geçtiğimiz günlerde afterburner, yani art yakıcı özelliği eklenmişti. Bu entegrasyonun ardından SSB Başkanı Haluk Görgün, HÜRJET'in pilot koltuğuna oturdu art yakıcıyı test etti.

Savunma Sanayi​'nde en önemli milli projelerden biri HÜRJET​. Türkiye'nin jet eğitim ve hafif taarruz uçağı, yeni yetenekleriyle çok daha güçlü oluyor.

Kısa süre önce Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), HÜRJET için afterburner (art yakıcı)  özelliğini entegre etti. SSB Başkanı Haluk Görgün ise HÜRJET'in pilot koltuğuna geçti ve gelinen son noktayı kontrol etti. Görgün ayrıca bu anları sosyal medya platformu X üzerinden de paylaştı.

HALUK GÖRGÜN, HÜRJET'İN AFTERBURNER TESTİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Haluk Görgün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Mühendislerimizin yerli ve milli olarak, tasarladığı, geliştirdiği, ürettiği ve yakın zaman önce göklerde süzülüşüne şahit olduğumuz HÜRJET'miz testlerini birer birer geçiyor. Afterburner testi sonrası HÜRJET'in kokpitinde uçağımızın son durumunu deneyimleme imkanım oldu. Türk mühendislerinin eserleri olan HÜRJET'imizi inşallah en kısa sürede güvenlik güçlerimizin hizmetinde sunmak için gayret edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, uçuş ekiplerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...