Tgrt Haber

Hyundai, elektrikli SUV modeli Ioniq 9'u tanıtacağı tarihi açıkladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Green Car Reports
18 Temmuz 2024 14:35 - Güncelleme : 18 Temmuz 2024 14:35
Hyundai, elektrikli SUV modeli Ioniq 9'u tanıtacağı tarihi açıkladı

Güney Koreli Hyundai, üç sıra koltuklu elektrikli SUV'si olması beklenen Ioniq 9 modelini bu yıl tanıtıp 2025 yılında satışa sunacak. Aracın teknik özellikleri kesinleşmese de birkaç detayı belli oldu.

Hyundai, bu yıl içinde elektrikli üç koltuk sıralı bir crossover SUV tanıtacağını doğruladı. Ioniq 9 olarak isimlendirilmesi beklenen araba, 2025 model olarak piyasaya sürülecek.

Bu model yılı için değişiklikleri detaylandıran bir Hyundai basın bülteninde listelendi ve "2024'te dünya prömiyerinin yapılacağı" sözü dışında ek ayrıntı verilmedi.

Bu daha büyük crossover bir süredir tanıtılıyordu. Ioniq EV alt markasıyla birlikte 2020'de duyurulmuş ve ardından ilk olarak 2021 Los Angeles otomobil fuarında görülen Hyundai Seven konseptiyle ön gösterimi yapılmıştı.

HYUNDAI IONIQ 9 NASIL OLACAK?

Seven konseptinin isimlendirmesi, (bu yılın başlarında test edilirken görülen) üretim modelinin Hyundai Ioniq 7 olarak adlandırılacağını gösteriyordu ki bu da bu crossover'ın seride Ioniq 5 ve Ioniq 6'nın üzerinde konumlandırılacağı düşünüldüğünde kulağa mantıklı geliyordu.

Hyundai, elektrikli SUV modeli Ioniq 9'u tanıtacağı tarihi açıkladı - 1. Resim

Ancak Güney Kore'den gelen bazı raporlar, otomobilin muhtemelen Ioniq 9 olarak adlandırılacağını ve bazı özellikleri paylaşabileceği Kia EV9 ile eşleştirileceğini gösteriyor.

Temel EV9, arkadan itiş ve 218 beygir gücü sunuyor. Aynı zamanda 384 beygir gücüne ve daha büyük bir bataryaya sahip dört tekerlekten çekişli bir model olarak dikkat çekiyor.

Hyundai crossover'ı EV9'a yakın bir şekilde tasarlanırsa, temel formda 76,1 kwh batarya paketi ve tek motorlu, arkadan çekişli güç aktarma sistemi ile sunulabilir. 99,8 kwh batarya paketi ve arkadan çekişli veya çift motorlu dört tekerlekten çekişli olabilir.

Öte yandan EV9, daha büyük batarya paketi ve tek motorlu güç aktarma organları ile maksimum 304 mil EPA menziline sahip.

Kaynak: Green Car Reports
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...