Tgrt Haber

İHA/SİHA’lardan sonra İKA sürprizi! HAVELSAN yayınladı: KAPGAN ilk defa görüntülendi

05 Ekim 2022 17:11 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 17:18

İHA ve SİHA’larla birçok ülkenin ilgisini çeken Türkiye bu kez insansız kara araçlarıyla devler ligine giriyor. HAVELSAN, yeni bir askeri aracı sosyal medyada paylaştı. ‘KAPGAN İKA’ (insansız kara aracı) için ‘Yakında’ yazısının yer aldığı bir video ilk kez paylaşıldı.

Yerli ve milli projeler kapsamında İHA​ ve SİHA’larla savunma sanayide tüm dünyanın ilgisini çeken Türkiye​, insansız kara aracı (İKA)’yla da küresel pazarda varlığını ortaya koyuyor.

Anlaşma yapmak isteyen üllkeler kara, deniz ve havada birçok askeri ürünü geliştiren şirketlerin standına akın ediyor. Türkiye’nin savunma sanayi​ hamlesinin öncü şirketlerinden HAVELSAN​ yeni bir askeri aracın duyurusunu yaptı.

ANİMASYON YAYINLANDI

Milli imkanlarla HAVELSAN tarafından geliştirilen KAPGAN Silahlı İnsansız Kara Aracı (İKA), ilk kez gösterildi. HAVELSAN, sosyal medya hesapları üzerinden KAPGAN İKA’ya ait bir animasyon yayınladı.

15 saniyelik videoda animasyon olarak bir insansız kara aracı görünürken, videonun sonunda ise ‘Yakında’ ifadesi kullanıldı. Heyecana yol açan paylaşımda ‘#KAPGAN’ etiketi dışında ise hiçbir açıklama yapılmadı. Ancak videoyla birlikte KAPGAN’ın tasarımına yönelik tahminler de arttı.

ZIRHLI HEDEFLERE KARŞI ETKİLİ

Orta Sınıf İKA BARKAN’ı başarıyla geliştiren ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine sunan HAVELSAN, odağını daha yükseklere çevirdi. BARKAN İKA’ya göre daha büyük yapıda olan KAPGAN İKA’nın, daha yüksek kalibrede uzaktan komutalı silah sistemi ile teçhiz edileceği biliniyor.

Ayrıca bu silah sisteminin 30 milimetrelik bir uzaktan komutalı silah sistemi olacağı ileri sürülüyor. Güçlü silahları sayesinde KAPGAN İKA’nın zırhlı hedeflere karşı daha etkili olması beklentiler arasında.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...