Tgrt Haber

'İkinci baharını' mı yaşıyor? Avrupa'ya açılan Threads'ten büyük başarı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
23 Aralık 2023 11:50 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 11:50
'İkinci baharını' mı yaşıyor? Avrupa'ya açılan Threads'ten büyük başarı

Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği'ne açılan Threads'in kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Verilere göre Meta'nın yeni sosyal medya platformu, Apple'ın App Store mağazasında lider oldu.

Threads​ henüz 'emekleme' döneminde olsa da, sürekli olarak uygulamaya eklenen yeni özellikler sayesinde adeta gücüne güç katarak büyümeye devam ediyor. Bu hafta Threads, Apple'ın Amerika Birleşik Devletleri uygulama mağazasında "en popüler uygulama" haline geldi.

Meta​'nın X'e benzer şekilde çalışan metin tabanlı bir sosyal medya​ platformu olan Threads temmuz ayında piyasaya sürüldü. Threads'in bir hafta içinde kullanıcı sayısının 100 milyona ulaşarak pik yaptığı ani bir popülerlik artışının ardından, uygulama özellikleri bakımından 'cılız' olduğundan kullanımı kısa sürede düşmüştü.

THREADS AVRUPA BİRLİĞİ'NE AYAK BASTI

Sonraki haftalarda ise, uygulamayı Instagram​ teknolojisine dayanarak geliştiren 15 mühendisten oluşan küçük ekip, platforma ayar çekti. En büyük eksiklerinden bir tanesi olan 'web sürümünü' kullanıma açtı. X benzeri 'hashtag' sistemini platformun bünyesine kattı ve bunun gibi birçok yeni özelliğin yanı sıra Threads 14 Aralık'ta Avrupa Birliği'ne açıldı.

APPLE APP STORE'DA LİDER OLDU

Bu durum platformu Apple'ın App Store'unda birinci sıraya taşıdı. Business Insider'a göre Threads son haftalarda ilk beşte yer alıyordu ancak AB'ye açıldıktan sonra indirimli ürünler için pazar yeri olan Temu'nun hemen ardından ikinci sıraya yerleşmişti. Çarşamba günü ise birinci sıraya yükseldi ve o zamandan beri de aynı seviyede. Google Play Store'da Threads en çok indirilen beşinci ücretsiz uygulama olarak bulunuyor.

Bir yıl önce Apple'ın en çok indirilen ilk 10 uygulama listesi arasında Meta'nın hiçbir uygulaması yoktu. Verilere göre günümüzde Instagram da ilk 10'da yer alıyor ve Meta'nın en eski platformu olan Facebook'un bile TikTok'tan daha hızlı büyüme katettiği belirtiliyor.

KULLANICI SAYISI ARTIYOR

Ayrıca son üç ayda Threads'in kullanıcı sayısı istikrarlı bir şekilde artıyor. Apptopia verilerine göre günlük aktif kullanıcısı yüzde 17 artışla 35 milyona yaklaştı, aylık aktif kullanıcı sayısı da yüzde 27 artışla 140 milyona merdiven dayadı. Uygulamanın, lansmandan bu yana toplam indirme sayısının 445 milyon olduğu belirtildi.

Kaynak: Business Insider

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...