Tgrt Haber

İkinci el iPhone alacaklara Apple'dan uyarı! Dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Apple.com
16 Ekim 2023 13:47 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 13:47
İkinci el iPhone alacaklara Apple'dan uyarı! Dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı

Sıfır iPhone modelleri son teknolojiyi sunsa da, bütçe sınırları içinde hareket etmek zorunda olan birçok tüketici için ikinci el modeller cazip bir alternatif olabiliyor. Ancak Apple'a göre, kullanılmış bir iPhone satın almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Sıfır iPhone​ almaya maddi olarak gücü yetmeyen tüketiciler ikinci el​ iPhone modellerine yönelebiliyorlar. Apple​, kullanılmış bir telefonu satın almaya karar veren kullanıcılarına, dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsetti.

İKİNCİ EL İPHONE ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Apple'ın internet sitesindeki açıklamada, ilk dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesinin 'hasar kontrolü' olduğu belirtildi. Tüketicilere, gerekirse kılıfı ve diğer aksesuarları iPhone'dan çıkardıktan sonra, fiziksel durumunu ve düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeleri uyarısında bulunuldu.

Açıklamaya göre ekranda çizik olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ve iPhone'un yan taraflarında çizik, sıyrık ve bir ezilme olma ihtimaline karşı da dikkatli olmalısınız. Ayrıca satın almadan önce, iPhone'un kilit ekranını ve merhaba ekranını sorunsuz bir şekilde görebildiğinize emin olmalısınız.

PARÇA DEĞİŞİMİNİ KONTROL ETMEK ÖNEMLİ

Apple'a göre ikinci el bir iPhone almadan önce, daha önce hangi parçaların değiştirildiğini öğrenmek de önemli. Bunun için aşağıdaki yolun izlenmesi gerekiyor:

  • Ayarlar > Genel > Hakkında'ya gidin.
  • iOS sürümünü kontrol edin. 15.2 veya sonrasıysa, iPhone modeline bağlı olarak ve bir parça değiştirildiyse, seri numarasından sonra bir Parça ve Servis Geçmişi bölümü görebilirsiniz.
  • "Bilinmeyen Parça" uyarısı varsa, kurulumun veya parçanın eksik olduğu, ya da parçanın daha önce başka bir iPhone'da kullanıldığı anlamına gelebilir.

PİL SAĞLIĞI KONTROLÜ

Pilin maksimum kapasitesini ve pil sağlığının ne durumda olduğunu Ayarlar uygulamasından öğrenebilirsiniz. iPhone 6 ve üstü için iOS 11.3 ve üstü pil sağlığını gösterir ve pili değiştirmeniz gerekip gerekmediğini söyler. Bunları Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı'nda bulabilirsiniz (iOS 16.1 veya üstü ile bunları Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı ve Şarj'da bulabilirsiniz).

OPERATÖR KİLİDİ

Kullanmak istediğiniz operatörle uyumlu bir iPhone almak istiyorsanız, operatör kilidi durumunu kontrol etmelisiniz. Bu bilgiyi almak için Ayarlar > Genel > Hakkında'ya gidin. "SIM kısıtlaması yok" ifadesini görüyorsanız, iPhone'unuzun kilidi açıktır ve farklı operatörlerle kullanılabilir. Ancak bir operatör ismi görürseniz, bu iPhone'un yalnızca o hatla kullanılabileceği anlamına gelir.

Apple'ın bu açıklamaları her ne kadar iPhone özelinde olsa da, esas olarak herhangi bir ikinci el cihaz için geçerli sayılabilir.

Kaynak: Apple.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...