Tgrt Haber

İMECE uydusu iki ertelemenin ardından yarın fırlatılıyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
13 Nisan 2023 14:51 - Güncelleme : 13 Nisan 2023 15:05
İMECE uydusu iki ertelemenin ardından yarın fırlatılıyor

Son dakika haberi: İMECE uydusunun, iki ertelemenin ardından yarın Türkiye saati ile 09.48’de ABD’de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatılacağı belirtiliyor.

Son dakika haberi: İMECE​, iki ertelemenin ardından yarın Türkiye​ saati ile 09.48’de ABD’de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Türkiye'nin yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu 'İmece' 11 Nisan'da uzaya fırlatılacaktı. Uydu, Esenboğa Havalimanı'ndan fırlatmanın gerçekleştirileceği Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'ne gönderilmişti.

Ancak SpaceX firması tarafından uzaya gönderilecek olan İMECE uydusunun fırlatma operasyonunun ertelendiği kaydedildi. SpaceX ertelem ile ilgili bir duyuru yaptı. TÜBİTAK'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İMECE uydusunu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firmasının, fırlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını resmi olarak bildirdiği aktarıldı.

GÜNEŞE EŞ ZAMANLI YÖRÜNGEDE GÖREV YAPACAK

'İmece', 680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede görev yapacak. Coğrafi kısıt olmaksızın dünyanın her yerinden görüntü çekebilecek uydu, hedef tespit ve teşhis, doğal afet, haritalama, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda hizmet verecek. Sivil ve güvenlik amaçlı kullanılabilecek uydunun tasarım görev ömrü 5 yıl olarak planlandı. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...