Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Mustafa Varank duyurdu: İMECE'den ilk sinyal alındı yörüngesine yerleşti

15 Nisan 2023 13:34 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 13:54
Son dakika! Bakan Mustafa Varank duyurdu: İMECE'den ilk sinyal alındı yörüngesine yerleşti

Son dakika... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün uzaya fırlatılan İMECE uydusundan ilk sinyalin alındığını bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank​, bugün uzaya fırlatılan İMECE​ uydusundan ilk sinyalin alındığını bildirdi. TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen İMECE, ABD​'nin California eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı.

Varank, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İMECE'nin yörüngesine yerleştiğini belirterek, ilk sinyallerin alındığını duyurdu.

Bakan Varank, "Milli Teknoloji Hamlesi" etiketiyle yaptığı paylaşımda takipçilerine "Darısı iki hafta içerisinde ilk yüksek çözünürlüklü görüntüyü almaya. Sizce ilk görüntü nereden olsun?" sorusunu yöneltti.

https://twitter.com/varank/status/1647181481624625152

İMECE'NİN UZAY YOLCULUĞU BAŞLADI

Türkiye'nin metre altı çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE'nin fırlatma operasyonu, salı günü yapılan ertelemenin ardından dün de fırlatmaya 27 saniye kala hava koşulları nedeniyle yeniden ertelenmiş, SpaceX'in açıklamasında hava koşullarının takip edildiği belirtilmişti.

Fırlatma operasyonunun bugün saat 09.47'de yapılması planlandı ve beklenen anın gelmesiyle roket nihayet fırlatıldı ve İMECE'nin uzay yolculuğu da başladı.

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...