Tgrt Haber

Instagram bir özelliğini emekliye ayırıyor, eski haline dönecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Alessandro Paluzzi
16 Kasım 2023 10:53 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 10:54
Instagram bir özelliğini emekliye ayırıyor, eski haline dönecek

Instagram, kullanıcılarına birden fazla fotoğraftan oluşan bir koleksiyon paylaşma imkanı sunan Kılavuzlar özelliğinden umudu kesti.

Sosyal medya​ devi Instagram​, kullanıcılarına belirli aralıklarla yeni özellikler sunarken, bazen de var olan özelliklerini kaldırıyor. Genellikle yeteri kadar ilgi görmeyen ve benimsenmeyen işlevlerinin fişini çekiyor. Bunlara bir tane daha eklendi.

INSTAGRAM​ KILAVUZLAR ÖZELLİĞİNİ KALDIRIYOR

Sosyal medya​ uzmanı Alessandro Paluzzi​'nin haberine göre Instagram​ uygulamasındaki Kılavuzlar (Guides) sekmesi 15 Aralık'tan itibaren yok olacak ve profillerdeki mevcut tüm kılavuz paylaşımları otomatik olarak 'koleksiyonlara' dönüştürülecek.

Kılavuzlar, içerik üreticilerinin ve markaların, kısa metin açıklamaları eşliğinde görüntü koleksiyonlarını paylaşmalarını sağlıyordu. Örneğin bir diyetisyen, "Kilo verme sürecinde işinize yarayacak 6 tavsiye" başlıklı bir rehberi takipçilerine yayınlayabiliyordu.

Ancak bu ve benzer içerikleri paylaşmanın alternatif yolları da olduğundan (Hikayeler ya da Reels gibi), 'Kılavuzlar' çok rağbet görmedi. Dolayısyla da Instagram​, bu özelliği kaldırma kararı aldığını kullanıcılara şimdiden duyurmaya başladı.

Kullanıcılar profillerinde bulunan kılavuzları kaybetmemek için 15 Aralık'tan önce indirebilirler. Ya da koleksiyon biçimine dönüştürebilirler, bu tarihten itibaren Meta otomatik olarak güncelleyecek.

https://twitter.com/alex193a/status/1724884399705952651

SON TARİH 14 MART

Alessandro Paluzzi​ tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde de görüleceği üzere Instagram​, kılavuzları indirmek için son tarihin 14 Mart 2023 olduğunu belirtiyor.

REKLAMSIZ SEÇENEK GELDİ

Bu arada Meta, Instagram​ ve Facebook için reklamsız bir abonelik sistemini yakın zamanda duyurdu. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde çalışacak. Fiyatı ise web için aylık 9,99 euro, Android için 12,99 euro olarak açıklandı. Türkiye'de sunulup sunulmayacağı ve TL cinsinden ne kadar olacağı belli değil.

Kaynak: Alessandro Paluzzi
Sonraki Haber Yükleniyor...