Tgrt Haber

Instagram can sıkan sorunla gündemde: Şikayetler üst üste geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Mac
15 Ağustos 2023 11:24 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 11:34
Instagram can sıkan sorunla gündemde: Şikayetler üst üste geldi

Instagram'da son birkaç gündür tüm dünyada yaşanan bir sorun var. Kullanıcılar Hikayeler ile ilgili yaşanan bu sorundan şikayetçi.

Sosyal medya devi Meta'nın, popüler uygulaması Instagram​'da birkaç gündür yaşanan can sıkan bir sorun​ var.

Uygulama zaman zaman kendiliğinden kapanırken, asıl sorun Hikayeler​ tarafında gerçekleşti. Reddit ve diğer forumlardan gelen şikayetlere göre Instagram Hikayeleri'nde video kaydetmek istendiğinde, dengesiz bir yakınlaştırma görünüyor.

INSTAGRAM HİKAYELERİ'NDE YAKINLAŞTIRMA SORUNU

9to5Mac'in aktardığına göre iPhone​'daki Instagram uygulaması, hikaye kaydederken yakınlaştırmayla ilgili bir problem yaşıyor.

Kullanıcılar normalde Instagram üzerinden hikaye çektikiklerinde, yukarı ve aşağı kaydırma işlemleriyle yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyor. Ancak yaşanan hata tam olarak bunu etkiliyor. Çekilen video yakınlaştırılmak istediğinde, bir anda istenmedik konuma geliyor.

Sorunun tüm iOS kullanıcılarında yaşanıp yaşanmadığı bilinmemekle birlikte, iOS 16 ve iOS 17 Beta sürümlerini kullanan kişilerde ortaya çıktığı ifade edildi. Android için ise böyle bir sorun yok.

Instagram can sıkan sorunla gündemde: Şikayetler üst üste geldi

Şu an için Meta'dan bir açıklama gelmedi. Ancak kaynaklar, geçici bir çözüm olduğunu söylüyor.

Eğer Instagram'dan video çekip hikaye paylaşmak istiyorsanız, bunu şimdilik 'Eller Serbest' modunda yapmanız tavsiye ediliyor. Bu sayede yakınlaştırma ya da uzaklaştırmayla ilgili sorundan geçici de olsa kurtulmuş olacaksınız.

Kaynak: 9to5Mac
Derleme: TGRT Haber / Okan Güleş

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...