Tgrt Haber

Instagram'da yeni dönem: Mark Zuckberg son gelen özelliği açıkladı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Meta Blog
17 May 2023 09:04 - Güncelleme : 17 May 2023 09:17
Instagram'da yeni dönem: Mark Zuckberg son gelen özelliği açıkladı

Meta Channel'dan yeni gelişmeleri paylaşan Mark Zuckerberg, Instagram için gelen son yeni özelliği resmi olarak duyurdu.

Meta​, Instagram​ için yeni özellikleri arka arkaya duyurmaya devam ederken buna bir yenisini dah ekledi. 

Instagram​'daki 'Kanallar' özelliği üzerinden sürekli yeni gelişmeleri duyuran Mark Zuckerberg ve Instagram​ CEO'suAdam Mosseri​, son olarak uygulama için gelen yeni özelliği de paylaştı.

YORUMLARDA 'GIF'Lİ CEVAP VERME DÖNEMİ BAŞLADI

Engadget'in aktardığına göre Instagram​'daki gönderilere artık GIF'lerle cevap verebilmek mümkün. Söz konusu özellik Meta​ tarafından duyuruldu ve tüm dünyada kullanıma sunulmaya başlandı.

Instagram'da yeni dönem: Mark Zuckberg son gelen özelliği açıkladı

Tahmin edeceğiniz üzere bu güncellemenin kapsamındaki GIF ile yorumları, Giphy'den seçeceğiniz bir GIF ile gönderilere yorum yapabileceksiniz.

GIF ile yorum yapmaya ek olarak Mosseri, Instagram​ Reels için şarjı sözlerini de test ettiklerini duyurdu. Söz konusu özellik otomatik altyazı ile yeni bir arayüz kapsamında piyasaya çıkması bekleniyor. Henüz resmi olmadığı için çok fazla bişey demek için erken.

OTOMATİK TEMİZLEME ÖZELLİĞİ DE GELDİ

Yorumlarda GIF desteğine ek olarak otomatik temizleme özelliği de tüm dünyada kullanıma sunuldu.

Türkiye’de kullanıma sunulan yeni Instagram​ özelliği, kullanıcının arama geçmişini belirlediği süre zarfında silmesine imkan sunuyor. Belki de milyonlarca kişinin beklediği bu özellik sayesinde artık yaptığınız aramalar 3/7/14/30 gün aralığında silebilirsiniz. Bu sayede geçmişinizle ilgili kafanızda da çok fazla bişey kalmayacaktır.

Kaynak: Engadget
Derleme: Okan Güleş- TGRT Haber.com.tr

 

Kaynak: Meta Blog
Sonraki Haber Yükleniyor...