Tgrt Haber

Instagram gizli hesap görme mümkün mü? Instagram'da herkese açık olmayan hesaplara bakabilir miyiz?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
01 May 2023 13:02 - Güncelleme : 01 May 2023 13:03
Instagram gizli hesap görme mümkün mü? Instagram'da herkese açık olmayan hesaplara bakabilir miyiz?

Instagram gizli hesap görme 2023 yılında kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Peki Instagram uygulamasında herkese açık olmayan bir hesaba girebilir miyiz? Instagram gizli hesap görme diye bir şey var mı?

Her sosyal ağda olduğu gibi Instagram​ uygulamasında da gizli hesap özelliği mevcut. Kullanıcılar gönderilerinin ve hikayelerinin sadece takipçilerine görünür olmasını istedikleri takdirde hesabını herkese açık konumundan gizli konumuna ayarlayabiliyor.

Piyasada "Instagram gizli hesap görme yöntemi" adı altında paylaşılan birçok yöntem mevcut. Peki bunlara ne kadar güvenebiliriz? Instagram gizli hesap görme 2023 yılında mümkün mü? Instagram gizli hesap görme yöntemleri neler? Herkese açık olmayan paylaşımları görebilir miyiz? Gelin bu sorulara hep birlikte cevap arayalım.

INSTAGRAM GİZLİ HESAP GÖRME YÖNTEMLERİ

Bir kullanıcı hesabını "gizli" olarak ayarladığında paylaşımları sadece takipçilerine açık oluyor. Ancak Instagram gizli hesap görme yöntemi diye paylaşılan birtakım uygulamalar ve hizmetler, söz konusu hesabı takip etmeseniz bile paylaşımlarını görebileceğinizi iddia ediyor.

Instagram gizli hesap görme mümkün mü? Instagram'da herkese açık olmayan hesaplara bakabilir miyiz?

Bu uygulamaların çalışma mantığını kısaca özetlemek gerekirse:

Öncelikle kullanıcı söz konusu gizli hesap görme uygulamasına kendi Instagram hesabıyla giriş yapıyor. Tabii bu esnada uygulama o hesaba ait tüm verilere erişim imkânı kazanmış oluyor ve bu verileri ne amaçla kullandığı, nerede depoladığı, kimlerle paylaştığı gibi soruların cevabı maalesef belli değil.

Uygulama bu şekilde sisteme giriş yapan tüm kullanıcıların ve onların takip ettiği kişilerin "gizli" paylaşımlarına erişerek kendi veritabanında bir çeşit "havuz" oluşturuyor. Böylelikle bir kişi hesabını gizlide tutuyor olsa bile, o veya bir takipçisi "gizli hesap görme uygulamasına" giriş yapmış olduğu için paylaşımları tam anlamıyla gizli kalmıyor.

Daha sonra başka bir kullanıcı Instagram gizli hesap görme uygulaması kullanarak herkese açık olmayan bir hesabın paylaşımlarını görebiliyor. Çünkü söz konusu gizli hesabın sahibi daha önce aynı uygulamaya giriş yaptığı için, verilerini karşı tarafa teslim etmiş oluyor. Eğer bu tarz uygulamalara hiç girmediyse ne olursa olsun paylaşımlarını hiç kimse göremeyecektir.

INSTAGRAM GİZLİ HESAP GÖRME UYGULAMALARI 2023

Piyasada onlarca hatta yüzlerce Instagram gizli hesap görme uygulaması mevcut. Üstelik bunlar kullanıcılardan para bile istiyorlar. Örneğin; 10 gizli hesabı ücretsiz gösteriyorken, daha fazlası için aylık 20 dolar gibi bir ücret alıyorlar.

Instagram gizli hesap görme mümkün mü? Instagram'da herkese açık olmayan hesaplara bakabilir miyiz?

Popüler Instagram gizli hesap görme uygulamalarından bahsetmek gerekirse;

  • Postegro
  • Lili
  • IGLookup
  • Ghostegro
  • Ghosty
  • Pingru
  • xStalker

Bu ve benzeri daha birçok uygulama, hizmet veya internet sitesi bulabilirsiniz.

Belirtmek gerekiyor ki, bu uygulamaların tamamı üçüncü taraf kişilerce geliştirildiği için resmi değildir. Bugün sorunsuz bir şekilde çalışsa bile 1 ay sonra kapanmayacağının hiçbir garantisi yok. Ayrıca bahsettiğimiz gibi 'Instagram ile Giriş Yap' yöntemiyle çalıştıkları için hesabınızın bütün verilerini kimliği belirsiz kişilere kaptırabilirsiniz.

RESMİ YOLDAN INSTAGRAM GİZLİ HESAP GÖRME VAR MI?

Şu anda Instagram tarafından gizli hesap görme özelliği sunulmuyor. Böyle bir şey hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Aynı şekilde Twitter gizli hesap görme veya Facebook gizli hesap görme gibi yöntemler de mevcut değil.

Öte yandan gerek gizli hesap görme uygulamaları, gerek diğer üçüncü şahıslar tarafından geliştirilen uygulamalara girmek Instagram politikalarına aykırı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Sosyal medya şirketi bu konuda kullanıcılara şu uyarıyı yapıyor:

"Üçüncü taraf uygulamalara veya internet sitelerine Instagram hesabınızın erişimini vermeden önce dikkatli olun. Güvenmediğiniz bir kişiyle veya uygulamayla giriş bilgilerinizi asla paylaşmayın.

Instagram harici bazı uygulamalar, Instagram giriş bilgileriniz karşılığında beğenme ve takipçi teklifinde bulunur. Bu hizmetlerin hiçbiri Instagram'la ilişkili değildir veya Instagram tarafından desteklenmemektedir. Ayrıca, bu uygulamaları kullanmamalı ve başkalarının Instagram hesabınıza erişmesine asla izin vermemelisiniz.

Bu uygulamalara, erişim jetonuyla veya kullanıcı adınızı ve şifrenizi vererek giriş bilgilerinizi verirseniz bu siteler hesabınıza tam erişim hakkına sahip olabilir. Kişisel mesajlarınızı görebilir, arkadaşlarınız hakkında bilgi edinebilir ve potansiyel olarak profilinizde spam veya başka zararlı içerikler paylaşabilirler. Bu durum, sizin ve arkadaşlarınızın güvenliğini tehlikeye atar."

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Silan12 Mayıs 2023 20:03

Çok güzel

Sonraki Haber Yükleniyor...