Tgrt Haber

Instagram için yıllardır beklenen yenilik yolda... CEO Adam Mosseri ilk görüntüleri paylaştı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
23 Ekim 2023 10:00 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 10:01
Instagram için yıllardır beklenen yenilik yolda... CEO Adam Mosseri ilk görüntüleri paylaştı

Meta son dönemde yapay zekaya yönelik adımlar atarken, Instagram için küçük ama faydalı bir özelliği duyurdu. Bu duyuru Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından yapıldı.

Meta, giderek popüler olan yapay zekaya uyum sağlıyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda yapay zekayı WhatsApp dahil tüm uygulamalarına dahil edeceğini açıklamıştı.

Instagram​, geliştirilen yapay zeka​ aracı ile kullanıcıların uygulama deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek. Ama bunun öncesinde bir başka özellik daha var ve Adam Mosseri​ kendi kanalından bu yeniliği gösterdi.

INSTAGRAM’A ÇIKARTMA OLUŞTURMA ARACI GELİYOR

Instagram, kullanıcıların çok istediği çıkartmalar özelliğini test etmeye başladı. Hem Reels​ hem de Hikayeler’de kullanılacak bu özellik ile, dilediğiniz fotoğrafı seçip arka planını kaldırabilirsiniz. 

Halihazırda bunu iOS 17 yüklü iPhone’lar veya bazı Android telefonlarda da yapmak mümkün. Ancak yine de Instagram’ın böylesine kolaylık sağlamasını da es geçmemek gerek.

Instagram için yıllardır beklenen yenilik yolda... CEO Adam Mosseri ilk görüntüleri paylaştı

Instagram CEO’su Adam Mosseri, kanalında paylaştığı bir videoda bu aracın nasıl çalışacağına dair kısa bir tanıtım yaptı.

 Ayrıca, telefonunuzda kayıtlı fotoğraflardan çıkartma oluşturmanın yanı sıra, kullanıcıların "Instagram'da gördüğünüz uygun resimlerden" de çıkartma yapabilmenin mümkün olacağını söyledi.  Ancak Mosseri bu konuda daha fazla ayrıntı paylaşmadı. Yine de bu yeniliklerin gelmesi çok zaman almayacaktır diye düşünüyoruz.

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...