Tgrt Haber

Instagram ipleri kullanıcıların eline verdi: Verileriniz hiçbir yere gitmeyecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile.com
18 Ekim 2023 11:50 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 11:50
Instagram ipleri kullanıcıların eline verdi: Verileriniz hiçbir yere gitmeyecek

Instagram'a gelen yeni özellik sayesinde kullanıcılar, ziyaret ettikleri uygulamalardan ve web sitelerinden veri toplanmasını engelleyebilir, daha önce toplanan verileri silebilir ve işletmelerin veri kullanımını inceleyip bağlantılarını koparabilirler.

Meta​, Instagram​ uygulamasına, kullanıcıların veri gizliliğini artıracak ve veri transferini kolaylaştıracak yeni özellikler ekledi.

Şirketin resmi açıklamasına göre, artık uygulamadaki "Hesaplar Merkezi" bölümünde bulunan "Activity Off-Meta Technologies" işlevi aracılığıyla Instagram'daki verilerinizi daha kolay yönetebileceksiniz. Bu imkan daha önce Facebook kullanıcılarıyla sınırlıydı.

Kullanıcılar, Instagram'ın ziyaret ettikleri uygulamalar ve web siteleri üzerinden veri toplamasını engelleyebilecekler. Aynı zamanda daha önce toplanan verilerini de bu uygulamalardan silebilecekler. Böylece hassas kişisel bilgilerinin bilinmeyen taraflarla paylaşılmasının önüne geçmiş olacaklar.

Bununla birlikte hangi işletmelerin, kişisel verilerinizi topladığını, kullandığını ve paylaştığını gözden geçirebileceksiniz. İşin en güzel tarafı şu ki, isterseniz bu işletmelerle bağlantıyı kolayca kesebileceksiniz.

Instagram ipleri kullanıcıların eline verdi: Verileriniz hiçbir yere gitmeyecek

VERİ AKTARIM KOLAYLIĞI SUNULDU

Son olarak Meta, Instagram kullanıcılarına fotoğraf ve videolarını başka hizmetlere aktarma seçeneği sundu. Özellikle hangi hizmetlerin desteklendiği belirsiz olsa da, Instagram'daki resimlerini kullanarak fotoğraf albümü paylaşma imkanı sağlanacağı belirtiliyor. Ayrıca, kullanıcılar artık hem Facebook'tan hem de Instagram'dan veri indirebilirler. Daha önce yalnızca tek bir platformdan veri indirme seçeneği bulunmaktaydı.

"Hesaplar Merkezi"ne Facebook, Instagram ve Messenger uygulamasındaki Ayarlar bölümünden erişilebiliyor. Veri yönetimine ek olarak hesap silme / dondurma, kişisel bilgi değişikliği, gizlilik ve güvenlik ayarları, bildirim tercihleri gibi özellikleri de bu merkezden kontrol edilebiliyor.

Meta yayınladığı blog yazısında "İnsanların uygulamalarımızı ve teknolojilerimizi nasıl kullandıklarını ve etkileşimde bulunduklarını özelleştirmelerini kolaylaştırmanın yollarını bulmaya devam edeceğiz." diyerek, gelecekte kullanıcılarına çok daha gelişmiş seçenekleri sunacağının sinyalini verdi.

Kaynak: SamMobile.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...