Tgrt Haber

Instagram kullanıcılarına ilaç gibi yenilik: ‘Otomatik Temizleme’’ özelliği herkes için kullanıma sunuldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Instagram Support
16 May 2023 11:40 - Güncelleme : 16 May 2023 11:44
Instagram kullanıcılarına ilaç gibi yenilik: ‘Otomatik Temizleme’’ özelliği herkes için kullanıma sunuldu

Meta bünyesinde yer alan Instagram, kısa süre önce tüm dünyada ‘otomatik temizleme’ özelliğine kavuştu. İşte yeni gelen özellikle ilgili bilmeniz gerekenler.

Meta’nın sosyal medya platformları arasında lider konumunda bulunan Instagram​ uygulaması, kısa süre önce kullanıcılara fayda sağlayacak önemli bir yeniliğe daha kavuştu.

Sürekli güncellenen  arabirimi ile daha kullanıcı dostu Instagram, bu kez kullanıcıların gizliliğine odaklanan bir özellik kazandı. Yeni gelen bu özelliğin adı ise ‘otomatik temizleme’.

INSTAGRAM ARAMALARI ARTIK KENDİLİĞİNDEN SİLİNEBİLECEK

Türkiye’de kullanıma sunulan yeni Instagram özelliği, kullanıcının arama geçmişini belirlediği süre zarfında silmesine imkan sunuyor. Belki de milyonlarca kişinin beklediği bu özellik sayesinde artık yaptığınız aramalar 3/7/14/30 gün aralığında silebilirsiniz.

Instagram kullanıcılarına ilaç gibi yenilik: ‘Otomatik Temizleme’’ özelliği herkes için kullanıma sunuldu

Otomatik temizleme işlevinin nasıl çalıştığı ise Instagram tarafından şöyle açıklandı;

-Seçtiğin zaman aralığından daha eski olduğunda arama geçmişini temizleyeceğiz. Örneğin: -7 günden daha eski aramalar için otomatik temizlemeyi açtın.
-Giyimle ilgili bir sayfa arıyorsun.
-Önümüzdeki 7 gün boyunca aramanı kolayca bulabilirsin.
-Bu aramayı 7 gün sonra cihazından temizleriz.”

Peki otomatik temizleme nasıl aktif edilir?

Instagram’ın gizlilik​ odaklı yeni özelliği, tahmin de edebileceğiniz üzere Ayarlar-Gizlilik kısmından yapılandırılabiliyor. Açılan sayfada “Bilgilerin ve izinlerin” kısmına girildiğinde, orada “Arama geçmişi” seçeneği karşınıza çıkacak. Daha sonra “Aramaları tutma süresi” gördüğünüz alanda, gerekli ayarları kolayca yapabilirsiniz.

META VERİFİED KULLANIMA SUNULUYOR

Instagram, kullanıcıların mavi tik alıp diğer ayrıcalıklar sunacağı Meta Verified aboneliğini birkaç ay önce duyurdu. Şu ana kadar üç ülkede kullanıma sunulan yeni abonelik, önümüzdeki aylarda Türkiye’ye de gelecek.

Meta Verified Türkiye’deki kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Fiyatı da geçtiğimiz günlerde belli oldu.

Meta Verified Türkiye fiyatı Instagram tarafından 349 TL olarak belirlendi. Mavi tik sahibi de olabileceğiniz bu abonelik ilerleyen zamanda Türkiye’deki müşterileriyle buluşacak.

Kaynak: Meta 

Kaynak: Instagram Support
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...