Tgrt Haber

Instagram kurucu ortağından dikkat çeken yorumlar: ‘Ruhunu kaybetti’

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
20 Mart 2023 13:49 - Güncelleme : 20 Mart 2023 13:51
Instagram kurucu ortağından dikkat çeken yorumlar: ‘Ruhunu kaybetti’

Meta’nın en popüler sosyal medya platformlarından Instagram, giderek daha çok videolara odaklanıyor ve güncellemelerini de çoğunlukla bu kapsamda yapıyor. Platformun kurucularından Kevin Systrom, verdiği bir demeçte dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya denince akla gelen ilk isimlerden biri Instagram​. Meta’nın popüler platformu başlangıçta sadece fotoğraflara odaklanıyordu. 

Ancak rakip firmaların ortaya çıkması, özellikle TikTokve Snapchat’in piyasaya sürülmesiyle Instagram temel amacının dışına çıktı. Öyle ki Hikayelerve Reelsözelliklerine ağırlık verilmesi de bunun en basit örneklerinden denebilir.

KURUCU ORTAĞINDAN DİKKAT ÇEKEN INSTAGRAM YORUMU

Kara Swisher’ın podcast yayınında konuşan Systrom, sohbetin son bölümünde, "Bence Instagram'ı Instagram yapan ruhu kaybettik," derken, Meta'nın uygulamayı ticarileştirmek için giderek daha agresif bir şekilde ilerlemesinin, artık arkadaşlarının ve ailesinin ne paylaştığını takip etmek için o kadar yararlı olmadığını düşünmesine yol açtığını da sözlerine ekledi: "Sanırım Instagram'daki en büyük pişmanlığım, çok fazla ticarileşmesi."

INSTAGRAM İLK ZAMANKİ GİBİ DEĞİL

Instagram'ın çatı şirketi Meta, şu anda reklamlardaki yavaşlama, yumuşayan ekonomi ve milyarlarca dolarlık geliri yok eden iOS gizlilik değişiklikleri gibi mali baskılardan dolayı sarsılıyor. 

Öte yandan Mark Zuckerberg'in sahibi olduğu sosyal medya platformu son haftalarda geniş çaplı işten çıkarmalar yaparken bunun fazlası da yakında gerçekleşecek. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...