Tgrt Haber

Instagram müstehcen görüntüler için harekete geçti: Tek tek engellenecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
22 Eylül 2022 12:01 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 12:02
Instagram müstehcen görüntüler için harekete geçti: Tek tek engellenecek

Instagram, yeni geliştirdiği algoritma ile kullanıcılarını istenmeyen görüntülerden koruyacak. Çıplaklık ya da diğer müstehcen görüntüler için filtreleme geliyor.

Sosyal medya platformları, kullanıcı gizliliği ve güvenliği açısından yeni önlemler alıyor. Milyonlarcak kişi bu uygulamaları kullanırken, bazen kötü niyetli kişiler platformdaki kullanıcıları rahatsız edebiliyor. Bu kapsamda Instagram​ yakın zamanda yeni bir filtreleme özelliğini test etmeye başladı. Yakında gelecek özellik, müstehcen görüntü yollayan kişiler için yeni bir güvenlik duvarı olacak.

Instagram ve Facebook​'un rahatsız edici yönlerinden biri, istenmeyen kişilerden gelen mesaj ve görüntülerdir. Uygulamanın bu alanda birçok ayrıcalıklı özellikleri bulunuyor. Ancak tüm bu ayarları yapmanıza gerek kalmadan çıplaklık içeren görüntüleri otomatik engelleyen bir algoritma geliştiriliyor. 

MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLER ENGELLENECEK

Instagram, Meta'nın da onayladığına göre DM'lerde, yani mesajlarda istenmeyen çıplak fotoğrafları almak için yeni bir algoritma geliştiriyor.

Şu anda geliştirme aşamasındaki bu özellik, isteğe bağlı olacak. Bu sayede istenmeyen, çıplaklık içeren ya da diğer saldırgan içeriklere maruz kalmaktan korunabileceksiniz. 

https://twitter.com/alex193a/status/1571924946183397377

Söz konusu özellik, uygulamanın sahip olduğu ''Gizli Kelimeler'' ile benzerlik gösteriyor. Yeni bir filtreleme işlevi olarak karşımıza çıkacak bu özellik, önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıma sunulabilir. 

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...