Tgrt Haber

Instagram Reels için yeni özellik: Sadece takip ettiklerinizi görebileceksiniz

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Social Media Today
14 Eylül 2023 19:55 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 19:55
Instagram Reels için yeni özellik: Sadece takip ettiklerinizi görebileceksiniz

Instagram, Reels akışına düzenleme getirdi. Artık sadece takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı videoları görebileceksiniz. Daha önce etkileşim kurduğunuz paylaşımlara dayalı olarak Instagram'ın önerdiği Reels'lar gösteriliyordu.

Instagram​, Reels​ akışında yalnızca takip ettiğiniz hesapların gönderilerini görebileceğiniz yeni seçeneğini kullanıma sundu.

Daha öncesinde Reels sekmesinde, beğendiğiniz veya etkileşime girdiğiniz gönderilere dayalı olarak Instagram'ın size önerdiği videolardan oluşan bir kolaj görüyordunuz. Halihazırda ana sayfa akışında da bulunan 'Takip Edilenler' adlı seçenek ile artık bu sistemi değiştirme şansına sahip olacaksınız. sakllska aslkklas

INSTAGRAM REELS İÇİN 'TAKİP EDİLENLER' SEÇENEĞİ

Social Media Today'ın haberine göre yeni özellik bugün itibarıyla kullanıma sunuldu. Reels bölümünü açıp, ekranın sol üst köşesindeki butona dokunabilir ve açılan menüdeki "Takip Edilenler" seçeneğini seçebilirsiniz. Eski sisteme dönmek içinse yine aynı yerdeki geri tuşuna basmanız yeterli olacak.

Belirtmek gerekiyor ki, Instagram Reels akışını varsayılan olarak "Takip Edilenler" şeklinde ayarlamanın bir yolunu sunmuyor. Yani her seferinde manuel olarak bu akışa geçiş yapmanız gerekiyor. Varsayılan olarak her zaman için Instagram'ın ilgi alanlarınıza dayalı olarak gösterdiği videoları göreceksiniz.

Instagram Reels için yeni özellik: Sadece takip ettiklerinizi görebileceksiniz

'FAVORİLER' SEKMESİ DE GELEBİLİR

'Takip Edilenler' seçeneğine ek olarak Instagram, Reels akışına çok yakında 'Favoriler' sekmesini de getirebilir ve böylece kullanıcılarına yalnızca belirli kişilerin videolarını görme olanağı tanıyabilir.

Henüz bu özelliğin geleceğine dair bir sızıntı veya bilgi bulunmuyor. Ancak favoriler seçeneğinin ana sayfa akışına eklendiğini göz önünde bulundurduğumuzda, Reels'a da eklenme ihtimali yok değil. Bu ihtimalin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği çok yakında belli olacak.

Kaynak: Social Media Today
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...