Tgrt Haber

Instagram tasarımını değiştiriyor: Tabletlerde böyle görünecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MSPoweruser.com
13 Aralık 2023 14:01 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 14:01
Instagram tasarımını değiştiriyor: Tabletlerde böyle görünecek

Instagram, tablet bilgisayar kullanıcılarına özel yeni arayüz tasarımını test etmeye başladı. Kullanıcıların, uygulama içerisinde daha rahat ve kolay bir şekilde dolaşmalarını sağlayacak güncellemeden ilk ekran görüntüsü de geldi.

Sosyal medya devi Instagram​, tablet​ deneyimini optimize etmek amacıyla yeni bir arayüz​ üzerinde çalışıyor. Bu arayüz şu anda alfa test aşamasında. Yapılan değişiklikler, daha büyük ekranlara odaklanarak kullanıcıların Instagram platformunda daha rahat bir gezinme deneyimi yaşamasını hedefliyor.

GEZİNME ÇUBUĞU SOLA TAŞINDI

Ana Sayfa, Keşfet, Yeni Gönderi, Reels ve Profil simgelerini barındıran tanıdık alt gezinme çubuğu, ekranın sol tarafında dikey bir çubukla değiştirildi. Bu da tablet kullanıcılarının platformda gezinmelerini kolaylaştıracak.

Instagram ayrıca sağ üst köşedeki ayrı mesaj ve bildirim simgelerini ekranın solundaki aynı dikey gezinme çubuğuyla birleştirdi. Bu kolaylaştırılmış deneyim, tüm simgelerin tek bir bölmede olmasıyla erişilebilirliği artırabilir ve dağınıklığı azaltabilir.

https://twitter.com/swak_12/status/1734594798282285189

Şu anda sadece belirli kullanıcılara özel olan bu alfa test aşamasındaki arayüz, halka henüz sunulmuş değil. Ancak meraklı kullanıcılar, mobil cihazlarında "En Küçük Genişlik" ayarını ~600 civarına değiştirerek bu yeni tablet arayüzünü deneyebilirler.

Instagram'un bu alfa testi sürecindeki yeni arayüzün tam etkisi ve resmi yayın tarihi belirsizliğini korurken, bu adımın platformun tablet kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunma yönündeki çabalarını gösterdiği belirtiliyor.

INSTAGRAM GÖZDEN GEÇİR ÖZELLİĞİNİ YAYINLADI

Bu arada Instagram, 'Gözden Geçir' adlı yeni özelliğini de kullanıma sundu. Sessiz sedasız uygulamaya eklenen bu yeni seçenek, birisinden takip istediği aldığınızda ekranda gözüken 'Onayla' butonunun yerine geçti.

Eskiden Instagram'da bir kişi size takip isteği gönderdiğinde, onaylamanızı ya da reddetmenizi sağlayan iki seçeneğiniz vardı. Fakat bugün itibarıyla, eğer söz konusu isteği gönderen kişi daha önce birçok kişiye DM ve takip isteği atmışsa, Instagram onu gözden geçirmenizi tavsiye etmeye başladı.

Kaynak: MSPoweruser.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...