Tgrt Haber

Instagram ve Facebook'tan gizlilik özelliği: İpler kullanıcının eline veriliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
22 Ocak 2024 18:21 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 18:21
Instagram ve Facebook'tan gizlilik özelliği: İpler kullanıcının eline veriliyor

Meta şirketi, Avrupa'da faaliyet gösteren Instagram ve Facebook kullanıcılarına daha fazla hesap yönetim seçeneği sunma kararı aldı. Yeni özellikler, Mart 2024'te yürürlüğe girecek olan Dijital Hizmetler Yasası (DMA) gerekliliklerini karşılamak amacıyla hayata geçirilecek.

Meta​, Avrupa kıtasında faaliyet göstermeye devam etmesine izin verilmesi için Instagram​ ve Facebook​'u reklamlarla ücretsiz kullanma olanağı eklemek veya reklamları görmeyi durdurmak için abone olmak gibi birçok özelliği hayata geçirdi.

Bu aydan itibaren Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomi Alanı (AEA) ve İsviçre'de yaşayan Instagram ve Facebook kullanıcılarına, Meta çatısı altında faaliyet gösteren sosyal medya uygulamalarında hesaplarını nasıl yönetecekleri konusunda ek seçenekler sunulacak.

META, DİJİTAL HİZMETLER YASASINA HAZIRLANIYOR

Meta bir basın bülteninde, bu yeni seçeneklerin "Mart 2024'te yürürlüğe girecek olan Dijital Hizmetler Yasası​ (DMA) gerekliliklerini karşılamak üzere" sunulduğunu açıkladı.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde Meta'nın sosyal medya uygulamalarını, özellikle Facebook, Instagram ve Messenger'ı kullananlar, birden fazla hesapları olması durumunda uygulamalar arasında bilgi paylaşımı isteyip istemeyeceklerini seçebilecekleri konusunda bilgilendirilecek.

Örneğin, Instagram ve Facebook hesaplarını birbirine bağlayan kullanıcılar, bunların bağlantısını kaldırabilecek ve bunları ayrı ayrı yönetebilecek. Ya da bilgilerinin her iki hesapta da kullanılması için hesaplarını Meta'nın Hesap Merkezi aracılığıyla bağlamaya devam etmeyi seçebilecekler.

Ayrıca Messenger kullanıcıları, uygulamayı Facebook hesaplarıyla kullanmaya devam etmeyi veya bağımsız yeni bir Messenger hesabı oluşturmayı tercih edebiliyor. İkincisini seçenler, özel mesajlaşma ve sohbet, sesli ve görüntülü arama dahil olmak üzere uygulamanın temel hizmetini kullanabilecek.

Meta, Facebook'ta oyun oynayanların, Facebook bilgilerini kullanan bir oyun deneyimi ile bu bilgileri içermeyen bir oyun deneyimi arasında seçim yapabileceklerini söyledi. İlki çok oyunculu oyunlar, oyun içi satın almalar ve kişiselleştirilmiş oyun önerileri gibi tüm deneyimlerden yararlanırken, ikincisi yalnızca bazı tek oyunculu oyunları kapsayacak.

Kaynak: Phone Arena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...