Tgrt Haber

Instagram video indirme özelliğini sundu: Nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Indian Express
16 Kasım 2023 21:29 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 21:32
Instagram video indirme özelliğini sundu: Nasıl kullanılır?

Instagram video indirme işlemi için üçüncü taraf site zorunluluğunu ortadan kaldıran bir özellik yayınladı. 'İndir' butonu doğrudan uygulama içerisindeki Reels videolarına geldi.

Meta şirketi bünyesinde bulunan popüler sosyal paylaşım platformu Instagram, kullanıcı deneyimini güçlendirmek ve güvenliği artırmak adına yepyeni bir güncelleme ile karşımızda.

Instagram​ kullanıcıları, Reels​ videolarını uygulama içinden doğrudan indirebilecekleri bir özelliğe kavuştu. Bu hamle, üçüncü taraf sitelerle uğraşma zorunluluğunu ortadan kaldırarak kullanıcıların daha hızlı ve güvenli bir şekilde içerikleri cihazlarına kaydetmelerine olanak tanıyor.

INSTAGRAM​ VİDEO İNDİRME SEÇENEĞİNİ AÇTI

Instagram​ video indirme özelliğini şimdiye kadar sunmuyordu. Kullanıcılar "instagram video download" hizmeti sunduğunu iddia eden birtakım internet siteleri üzerinden bu işlemi yapmak durumunda kalıyordu. Fakat bu siteler Meta tarafından geliştirilmediğinden, güvenilir olup olmadıkları tartışılıyor.

Bu nedenle Instagram​'ın video indirme özelliğini uygulamanın içine koyması, kullanıcıları güvenilirliği belirsiz sitelerden korurken aynı zamanda hoşuna giden içerikleri internet bağlantısına sahip olmadıkları yerde izlemek üzere cihazlarına kaydetmelerine imkan tanıdı.

Reels​ İndirme Adımları:

- Videoyu açın: İlk adım olarak, indirmek istediğiniz videoyu Instagram​ uygulamasından açın.
- Paylaş düğmesine tıklayın: Sağ alt köşede bulunan Paylaş düğmesine tıklayın.
- İndir seçeneğini sçin: Açılan paylaşma seçeneklerinde aşağı kaydırın ve karşınıza çıkan 'İndir' düğmesine tıklayın.
- İşlem tamam:Instagram​, videoyu yüksek çözünürlükte otomatik olarak galerinize kaydedecektir.

Bu basit adımlarla kullanıcılar, favori Reels​'larını anında cihazlarına indirebilecek ve diledikleri gibi paylaşabilecekler. Bu özellik, özellikle üçüncü taraf sitelerin potansiyel tehlikelerinden korunmak ve kişisel bilgilerin güvende tutulmasını sağlamak adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak: The Indian Express
Sonraki Haber Yükleniyor...