Tgrt Haber

Instagram'a gelen yeni güncellemeyle eski özelliği tarihe karışacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Shiftdelete.net
11 Ocak 2023 02:42 - Güncelleme : 11 Ocak 2023 02:46
Instagram'a gelen yeni güncellemeyle eski özelliği tarihe karışacak 

Dünyanın en popüler sosyal medya içerik plartformalrından biri olan Instagram, yeni güncellemesiyle yine adından söz ettirecek. Instagram'a gelecek yeni özellikle mağaza hizmeti kullanıma kapatılacak. 

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram​, yeni güncellemesiyle birbirinden farklı değişikliğe gidiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda tasarıma eklenen Mağaza butonu ile ilgili verdikleri kararlarını duyurdu. 

MEŞHUR BUTON KALKIYOR

Geçtiğimiz yıllarda Mağaza butonunu kullanıcılarıyla paylaşan platform, bu özelliğin artık ön planda olmayacağını duyurdu. Bu özellik ile kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş​ yapmasına olanak sağlıyordu. 

Önümüzdeki aydan itibaren gelecek güncelleme ile Mağaza butonunun kalkacağını duyuran şirket, bu buton yerine kullanıcıların yeni içerik paylaşımı yapacağı bir buton ekleyeceklerini paylaştı.

ALIŞVERİŞE DEVAM EDİLECEK Mİ?

Gelen bu güncellemeyle birlikte akıllarda "Artık Instagram'dan alışveriş yapılamayacak mı?" sorusu geldi. Ancak Adam Mosseri​ tarafından yapılan açıklama ile bu sorular cevap buldu. Mosseri, uygulama üzerinden alışveriş yapmaya devam edilebileceğini ancak farklı bir sekme olmayacağını açıkladı. 

Mosseri tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket kullanıcıların daha basit ve sevdikleri şeylere yönelik bir görünüm tasarmaya çalıştıklarını söylese de bazı iddialara göre bu değişikliklerin altında farklı stratejiler yatıyor. 

"Şubat ayından itibaren insanların arkadaşları ve ilgi alanlarıyla paylaşımda bulunmalarını ve bağlantı kurmalarını kolaylaştırmak için Instagram’ın navigasyonunu değiştiriyoruz. Uygulamanın altındaki gezinti çubuğunda artık içerik oluşturma kısayolu merkezde ve sağda olacaktır. (…)” Bu kararla ilgili ise daha detaylı bir açıklama yer almıyor. Bunun yanı sıra Mağaza butonunun bir anda mı yoksa adım adım mı kalkacağı da bilinmiyor.

 

Kaynak: Shiftdelete.net
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...