Tgrt Haber

Instagram’da ücretli mavi tik dönemi başlıyor: İlk bilgiler geldi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Tecrunch
03 Şubat 2023 11:00 - Güncelleme : 03 Şubat 2023 17:16
Instagram’da ücretli mavi tik dönemi başlıyor: İlk bilgiler geldi!

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra mavi tik, yani onaylanmış hesabı Twitter Blue’ya dahil ederek satışa sundu. Twitter’ın çok tartışılan özelliği şimdi de Instagram için görüldü.

Sosyal medya​ şirketlerinin ana gelir kaynaklarından biri reklamlar. Yayınlanan reklamlar sayesinde şirketler gelirini artırıyor. Ancak son dönemde bazı sosyal medya platformları, uygulama içi ücretli abonelikler sunarak alternatif yollar deniyor.

Twitter​, Elon Musk’ın gelişi sonrası mavitik hizmetini ücretli satmaya başladı. Twitter Blue aboneliği kapsamında verilen mavi tik yani onaylanmış rozet, 8 ila 11 dolar arasında fiyatlarla satılıyor. Ancak mavi tik hizmeti görünüşe bakılırsa sadece Twitter’la sınırlı kalmayacak gibi.

INSTAGRAM​, ÜCRETLİ MAVİ TİK ÜZERİNE ÇALIŞIYOR

Tersine mühendis AlessandroPaluzzi tarafından keşfedilen yeni kodlamada, Instagram’ın kullanıcılara ücretlimavitikhizmeti sunacağı ipuçları ortaya çıktı.

Instagram’da keşfedilen kodlarda "IG_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV" ve "FB_NME_PAID_BLUE_BADGE_IDV" yazan satırlar yer alıyor. Bu kodlar açıkça "ücretli mavi rozet" diyor.

Kodlarda yer alan FB ve  IG ise tahmin edileceği üzere Facebook ve Instagram’ın bir kısaltması. Bu da, kullanıcıların para karşılığında platformlar arasında doğrulanabileceğini, yani onaylanmış rozet alabileceği anlamına geliyor.

Techrunch’ın aktardığına göre IDV, "kimlik doğrulaması" için bilinen bir kısaltma. Tersine mühendis Paluzzi bu önemli kodları tespit ederken, özelliğin Twitter Blue ile benzer çalışması bekleniyor.

Peki Instagram’da mavi tik almanın fiyatı ne olacak? Bu soru en merak edilen konulardan. Zira şu ana kadar Instagram’ın ücretli mavi tik vereceği kimsenin aklından bile geçmezken, bir hesabın onaylanmasının zor olduğu platformda, böylesine bir hizmetin fiyatı da çok merak ediliyor.

Twitter bu hizmeti 8-11 dolar arasında sunarken, Instagram’ın da bu rakamların altına inmesi beklenmiyor. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Aşağıda yer alan yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: Tecrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...