Tgrt Haber

Instagram’da yıllardır çilen çıkaran sorun: Binlerce şikayet yağıyor, işte almanız gereken 3 önlem

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 14:18 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 14:22
Instagram’da yıllardır çilen çıkaran sorun: Binlerce şikayet yağıyor, işte almanız gereken 3 önlem

Sosyal medya devi Meta, Instagram’ın bazı sorunlarını yıllardır çözemiyor. Dünyanın aktif olarak kullanılan en popüler sosyal medya platformu spam ve bot hesap saldırılarıyla kullanıcıyı çileden çıkarıyor. İşte buna karşılık almanız gereken en etkili 3 çözüm yolu.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram​, milyonlarca kullanıcıya dört  bir yandan ev sahipliği yapıyor.

Meta bünyesinde hizmet veren uygulama yeni gelen özelliklerle giderek daha iyi bir hâl alsa da, ne yazık ki çileden çıkaran bot​ ve spam​ sorunlarını tamamen çözmüş sayılmaz. İşte Instagram’da spam ve bot hesaplara karşı almanız gereken en etkili çözüm yolları.

INSTAGRAM’DA BOT VE SPAM HESAPLARDAN KURTULMANIN EN ETKİLİ YOLLARI

Türkiyegazetesi’nin haberine göre birçok kişi için Instagram spam hesapları ciddi bir sorun haline geldi. Instagram’ı kullanan çoğu kişi, gelen kutusunda tanımadıkları tuhaf hesaplardan gelen mesajlara aşinadır. 

Instagram’da yıllardır çilen çıkaran sorun: Binlerce şikayet yağıyor, işte almanız gereken 3 önlem

Öte yandan bu hesapların genellikle ya hiç takipçisi yoktur ya da çok azdır ve profil fotoğrafları da gerçek değildir. Genellikle bu tür hesaplar bot / spam hesap​ olarak bilinir ve size gönderdikleri mesajlarda çoğunlukla bir link (bağlantı adresi) vererek tıklamanızı isterler. 

Instagram’daki bu bot hesaplar sizden linke tıklayarak web sitesini ziyaret etmenizi ve bazen de sitedeki bir şeyleri satın almanızı ister. Bu noktada, asla linke tıklamamanız gerektiğini belirtelim. Burada iyi haber şu ki, Instagram hesabınızdaki bu istenmeyen mesajlardan kurtulabilir ve size gönderilen mesajları kontrol altına alabilirsiniz. Ama nasıl? Bazı şeylerden taviz vermeniz gerekebilir… 

SPAM HESABI NASIL ANLARIZ?

Genel olarak, Instagram’daki spam / bot hesaplar kolayca anlaşılır; fake (sahte) bir profil resmi, bol emojili biyografi yazısı, az takipçi, neredeyse hiç paylaşım yapılmamış olması… 

İşte Instagram bot hesaplarla karşılaştığınızı gösteren üç işaret:

   Mesajda size bir şey satmaya çalışırlar,

  •    Bir web sitesini ziyaret etmenizi yani linke tıklamanızı isterler,
  • -    Hesap profili oldukça kalitesizdir ve gerçek bir kişi olmadığı genellikle hemen fark edilir. Spam gönderenlerin çok sayıda hesap oluşturması gerekir ve genellikle profili oluşturmak için fazla zaman harcamazlar. Spam hesapların kullandığı profil fotoğrafları genellikle stok fotoğraf platformlarından indirilmiş resimlerdir. 

BOT HESAPLARDAN NASIL KURTULABİLİRSİNİZ

‘Instagram spam / bot hesaplardan mesaj​ almak istemiyorum, ne yapmalıyım?’ diyorsanız yapmanız gereken birkaç şey var. Gelen kutunuzdaki istenmeyen mesajlardan bıktıysanız şu adımları uygulayabilirsiniz… 

Instagram’da yıllardır çilen çıkaran sorun: Binlerce şikayet yağıyor, işte almanız gereken 3 önlem

Spam hesapları engelleyin: Bu uğraştırıcı bir şey gibi görünse de en azından kalıcı bir çözüm sağlar. Ancak diğer bot hesaplardan gelen mesaj akışını engellemez. Bot hesabı engellemek için mesajı açın ve sayfanın üst kısmındaki hesap adına dokunun. Hesap ayrıntıları sayfasında ‘hesabı engelle'ye tıklayın. Açılan kutucuktaki ‘… kişisini ve sahip olabilecekleri veya oluşturabilecekleri diğer hesapları engelle’ seçeneğine tıklayın. 

Gizli hesaba geçin:  Hesabınızı gizleyerek spam gönderenlerin hesabınızı bulmasını biraz zorlaştırabilirsiniz. Hesabınız herkese açıksa, gönderileriniz potansiyel olarak tüm Instagram kullanıcılarına görünür, bu da spam gönderenlerin sizi hedef almasını kolaylaştırır. Hesabınızı gizlemek istiyorsanız, Instagram uygulamasının altındaki hesap simgesine ve ardından sayfanın üst kısmındaki üç satırlı menüye dokunun. Açılan menüdeki Ayarlar'a ve ardından Gizlilik'e dokunun. Düğmeyi sağa kaydırarak ‘gizli hesaba geçiş yapın. 

Mesaj isteklerine izin vermeyin: Son ve en etkili çözüm, tüm mesaj isteklerini reddetmektir. Bu yöntemin dezavantajı takip etmediğiniz hiç kimseden mesaj alamayacak olmanızdır. Ancak çok fazla spam mesaj alıyorsanız buna değebilir. Bu özelliği etkinleştirmek için Instagram uygulamasının alt kısmındaki hesap simgenize ve ardından sayfanın üst kısmındaki üç satırlı menüye dokunun. Açılan menüde Ayarlar'a ve ardından Gizlilik'e ve sonra Mesajlar'a dokunun. Sayfanın üst kısmındaki ‘Potansiyel bağlantılar’ bölümünde Instagram'daki takipçileriniz'e dokunun. Son olarak, ‘İstekleri alma'ya dokunun ve Ayarları Güncelle'ye dokunarak değişikliği onaylayın.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...