Tgrt Haber

Instagram'dan bomba özellik: Beğenilen gönderiler gizlenebilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Social Media Today
26 Eylül 2023 12:01 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 12:02
Instagram'dan bomba özellik: Beğenilen gönderiler gizlenebilecek

Sosyal medya platformu Instagram, kullanıcılarının beğendiği gönderileri ve Reels videolarını gizleyebilecekleri yeni özelliğini test etmeye başladı. Hangi gönderileri beğendiğinizi kimlerin görebileceğini belirleyebileceksiniz.

Instagram​, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için gizlilik​ ve güvenlik​ odaklı özellik geliştirmeye devam ediyor. Sosyal medya platformu şimdi de beğendiği gönderilerin gizli kalmasını isteyenlerin kullanacağı bir yenilik üzerinde çalışıyor.

Sosyal medya uzmanı Matt Navarra'nın aktardığına göre, kullanıcılar artık yaptığı beğenilerin görünür olmasını engelleyebilecek. Böylece ne tür gönderilerle ilgilendiğini, ne tür videoları ve fotoğrafları sevdiğini gizleyebilecek.

Yeni özellik, kullanıcıya dört farklı seçeneği sunacak: Herkes, Takip Ettiklerin, Yakın Arkadaşlar, Hiç Kimse. İlk seçenek beğenilen gönderileri herkesin görmesini sağlarken, ikincisi seçildiğinde sadece takip ettiğiniz kişiler görebilecek. Üçüncüsünde ise yalnızca Yakın Arkadaşlar listenizdeki kişiler görebilecek.

https://twitter.com/MattNavarra/status/1701344699305345223

Takip ettiğiniz ya da etmediğiniz, kim olursa olsun, hiç kimsenin beğendiğiniz gönderileri görmesini istemiyorsanız, dördüncü seçeneği seçmeniz gerekecek.

TEST AŞAMASINDA

Matt Navarra'nın açıklamasına göre, Instagram'ın yeni özelliği henüz test aşamasında bulunuyor. Tüm kullanıcılara açılması biraz zaman alacak.

Instagram'ın test grubuna dahil ettiği bazı kullanıcılar, özelliği deneyebilecekleri bir ekranla karşılaşmaya başladılar. Ekranda, "Beğendiğin gönderileri ve Reels videolarını kimlerin görebileceğini seçebileceğin yeni bir özelliği test ediyoruz" ifadeleri yer alıyor.

Mesajı gören kullanıcı, özelliği kullanmayı reddedebiliyor veya gizlilik ayarları üzerinden kullanmaya başlayabiliyor. Bu arada geçtiğimiz günlerde X sosyal medya platformu da beğenilen gönderileri gizleme özelliğini kullanıma sundu. Ancak sadece para verenler kullanabiliyor. Instagram ise ücretsiz sunacak.

Kaynak: Social Media Today
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...