Tgrt Haber

Instagram'dan bomba yenilik: Artık videoları indirmek için ek bir uygulamaya gerek yok!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: tecrunch
21 Haziran 2023 09:50 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 09:57
Instagram'dan bomba yenilik: Artık videoları indirmek için ek bir uygulamaya gerek yok!

Sosyal medya devi Instagram, belki de kullanıcıların en çok istediği özelliklerden birini kullanıma sundu. Artık Reels videolarını indirmek mümkün.

Temel amacı fotoğrafçılık olan Instagram​, son yıllarda giderek video​ platformuna döndü. Yapılan köklü değişikşliklerle ezeli rakibi TikTok​'a benzeyen Instagram, bazı kullanıcılar tarafından tepkilerin eşiğinde. 

Ancak Instagram, kısa videolar oluşturulan Reels​ hizmeti için durmadan çalışmaya devam ediyor ve giderek bu özelliğe yoğunlaşıyor. Zira son güncelleme de bununla ilgili. Ama kullanıcılar yapılan bu güncellemeye sevinecektir, çünkü Reels indirmek için artık ek bir uygulamaya gerek duymayacaksınız.

REELS İNDİRME DÖNEMİ BAŞLADI

Log'un aktardığına göre Instagram, artık ABD’deki kullanıcıların başkaları tarafından paylaşılan Reels’leri direkt olarak uygulama içerisinde indirmesine izin veriyor.

Birkaç hafta içinde herkes için aktif edilecek özellik, çok uzun zamandır, hatta yıllardır bekleniyor ve TikTok tarafından ise uzun zamandır kullanılıyordu.

Instagram'dan bomba yenilik: Artık videoları indirmek için ek bir uygulamaya gerek yok!

İndirilen Reels’lere kimin tarafından hazırlandığını belirten bir logo ekleyen firma, indirme butonunu “paylaşma” menüsünün altına eklemiş durumda. Instagram’ın başındaki isim Adam Mosseri​, özellik hakkında yaptığı açıklama kapsamında yalnızca herkese açık hesaplardan gelen Reels’lerin indirilebileceğini belirtti, ayrıca Reels indirme özelliğinin kapatılabileceğinin de mümkün olduğunu duyurdu.

Kısaca, eğer istiyorsanız başkalarının hazırladığınız Reels’leri indirmesini engelleyebiliyorsunuz. Ancak bunun pek bir anlamı bulunmuyor çünkü Reels’ler üçüncü parti servisler üzerinden indirilebiliyor. 

Kaynak: Techrunch
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

Kaynak: tecrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...