Tgrt Haber

Instagram'dan kullanıcılara rahat nefes aldıracak özellik

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MSPoweruser.com
22 Kasım 2023 11:42 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 11:43
Instagram'dan kullanıcılara rahat nefes aldıracak özellik

Instagram kullanıcılarının şikayetçi olduğu önemli eksiklikleri gidermek için kolları sıvadı. Hesabınızı itibarının zedelenmesine yol açan 'spam takipçi' sorunu yakında tarihe karışıyor.

Sosyal medya platformu Instagram​, uygulamayı daha güvenli bir yer haline getirmek ve kullanım kolaylığını artırmak amacıyla sürekli olarak yeni özellikler getiriyor. Son olarak kullanıcıların hoşuna gidecek, 'toplu mesaj silme desteği' ile 'spam amaçlı takipçileri filtreleme' özelliklerinin de yakında uygulamaya ekleneceği ortaya çıktı.

INSTAGRAM​ TOPLU MESAJ SİLME SEÇENEĞİ GETİRİYOR

Şu anda Instagram​'ın DM bölümündeki mesajları kaldırmanın tek yolu: her bir mesajı tek tek seçip silmek. Özellikle uzun bir sohbet geçmişini silmek isteyen kullanıcıların işini oldukça zorlaştıran bu sistem değişiyor.

Bu özellik, Meta'ya ait başka bir platform olan WhatsApp​'ta da zaten mevcut. Instagram​ kullanıcıları ise eksiklikten şikayet ediyorlardı. Sosyal medya uygulaması için test aşamasında olan yeni toplu mesaj silme yeteneği bu sorunu çözecek.

Mesajların her iki kişiden mi yoksa sadece gönderen kişiden mi silineceği ise henüz belli değil. Bununla birlikte tahminler, ikinci ihtimalin geçerli olduğu yönünde zira WhatsApp​'ta da 'herkesten sil'e basmadan sildiğiniz mesajlar sadece sizin telefonunuzdan yok oluyor. Karşı tarafta kalmaya devam ediyor.

https://twitter.com/ihammod_oh/status/1727158721036366073

SPAM TAKİPÇİ SORUNU BİTİYOR

Instagram​'ın geliştirdiği bir diğer yenilik de spam hesaplarla cebelleşmekten yaka silkenleri ilgilendiriyor. Şirket, spam olması muhtemel hesapları işaretleyeceği ve sizi takip edebilmeleri için onları onaylamanızı gerektireceği bir özellik üzerinde çalışıyor.

Bu sistem, hesabınızdaki sahte ve aktif olmayan takipçileri azaltırken, aynı zamanda takipçi listenizi, gerçek kitlenizi daha iyi yansıtacak şekilde revize etmenize yardımcı olacak.

https://twitter.com/alex193a/status/1727133371028185291

Spam takipçilerine sahip olmak, sosyal medya hesabınızı farklı şekilde etkileyen çeşitli sorunlara yol açabiliyor. İlk olarak, spam kullanıcılar takipçi listenizin dağınık görünmesine sebep olduğundan, paylaşımlarını görmek istediğiniz asıl kişileri bulmayı zorlaştırabiliyor.

Daha da kötüsü, hesabınızın veya markanızın itibarına da zarar verebilirler. Çünkü sizi çok fazla spam hesabın takip ettiğini gören bir kişi, sahte veya güvensiz olduğunuza dair yanlış bir algıya kapılabilir. İşte bu ve benzer sorunlar yeni Instagram​ özelliği ile tarihe karışacak.

Kaynak: MSPoweruser.com
Sonraki Haber Yükleniyor...