Tgrt Haber

Instagram'dan 'platonik aşıkları' sevindirecek özellik: Herkes göremeyecek!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Twitter - AP
05 May 2023 16:26 - Güncelleme : 05 May 2023 16:34
Instagram'dan 'platonik aşıkları' sevindirecek özellik: Herkes göremeyecek!

Instagram yakın arkadaşlar özelliğinin kapsamını genişletiyor: Artık hikayelerin yanı sıra fotoğraf ve video gönderileri de sadece yakın arkadaşlar listesi ile paylaşılabilecek.

Instagram​ platformunda yakın arkadaş listesi oluşturarak hikayelerin sadece belirli kişi veya kişilere gözükmesi sağlanabiliyor. Aynı zamanda "şu kişiler hikayemi göremesin" özelliği ile belirli kullanıcılardan hikaye gizlenebiliyor. Bu özelliğin kapsamı yakında genişleyecek.

PAYLAŞIMLARI TEK BİR KİŞİYE AÇMA DEVRİ BAŞLIYOR

Sosyal medya uzmanı Alessandro Paluzzi'nin açıklamasına göre, sadece yakın arkadaşlar listesindeki kullanıcıların görebileceği şekilde fotoğraf ve video paylaşımı yapılabilecek.

Böylece kullanıcı sadece belirli bir kişinin görmesini istediği bir fotoğrafı veya videoyu onu yakın arkadaşlarına ekleyerek paylaşabilecek. Yakın arkadaşlar listesinde olmayan takipçileri ise söz konusu gönderiyi göremeyecek, beğenemeyecek, kaydedemeyecek ve yorum yapamayacak.

https://twitter.com/alex193a/status/1654245333482844160

YENİ ÖZELLİK GELİŞTİRME AŞAMASINDA

Paluzzi'nin açıklamasına göre Instagram yeni özelliği geliştiriyor. Henüz beta sürecine bile geçilmedi. Bu nedenle geliştirme sürecinin ne zaman biteceği ve yakın arkadaşlar ile gönderi paylaşma özelliğinin ne zaman genel kullanıma sunulacağı henüz belli değil.

Ancak belirtmek gerekiyor ki Instagram'ın üzerinde çalıştığı bir özellik sızdırıldıktan sonra kullanıma sunulması genellikle çok sürmüyor. Bu bağlamda yakın arkadaşlar ile fotoğraf, video paylaşma işlevinin çok yakında resmi olarak duyurulacağı ve kullanıcılara sunulacağı öngörülebilir.

META VERİFİED İLE ÜCRETLİ MAVİ TİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Instagram bir yandan da ücretli mavi tik dönemini başlatıyor. Kullanıcıların kimlik ve selfie videosu ile hesaplarını doğrulayarak mavi onay rozeti alabilecekleri Meta Verified sistemi geçtiğimiz günlerde Türkiye'de kullanıma sunuldu.

Meta Verified kapsamında Instagram mavi tik ücreti veya Facebook mavi tik ücreti henüz bilinmiyor. Ancak bekleme listesine kaydolan kullanıcılara bu konuda bilgilendirme yapılacaktır. Öte yandan iddialara göre Meta Verified Türkiye pazarı için 279,99 TL fiyat belirledi. Tabii bunun gerçek olup olmadığı resmi duyuruyla anlaşılacak.

Kaynak:  TGRT Haber

Kaynak: Twitter - AP
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...