Tgrt Haber

Instagram'dan unutkanlara yeni özellik: Sonradan 'bahsetme' eklenebilecek

10 Temmuz 2023 16:25 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 16:26
Instagram'dan unutkanlara yeni özellik: Sonradan 'bahsetme' eklenebilecek

Instagram, hikayede bir kişiyi etiketlemeyi unutan kullanıcılar için, "sonradan bahsetme ekleme" özelliği yayınladı. Peki nasıl yapılır?

Popüler sosyal medya platformu Instagram​, kullanıcıların hikayelerini daha da yönetilebilir hale getirecek bir özellik yayınladı.

Son güncellemeyle birlikte, paylaşılan hikayelere sonradan "bahsetme" seçeneği eklenebilecek. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, hikayelerinde etiketlemeyi unuttuğu kişileri, hikayeyi paylaştıktan sonra da etiketleyebilecekler.

Daha önce, kullanıcıların hikayeyi paylaşma esnasında bir kişiyi etiketlemeyi unutmaları durumunda, tek seçenek hikayeyi tamamen silip yeniden paylaşmaktı. Özellikle unutkan kişilerin sıkça başına gelen bu sorun, Instagram'ın yeni güncellemesiyle çözüme kavuştu.

HİKAYEYE NASIL 'BAHSETME' EKLENİR?

İlk aşamada, Instagram'ı açın ve ekranı sola kaydırarak hikaye​ paylaşma bölümünü açın. Burada istediğiniz bir fotoğrafı veya videoyu seçtikten sonra, sağ alt köşedeki "Paylaş" bölümüne tıklayarak hikayeyi yayınlayın.

Instagram'dan unutkanlara yeni özellik: Sonradan 'bahsetme' eklenebilecek

Hikayeniz paylaşıldıktan sonra, gönderinin sağ alt köşesindeki üç nokta simgesine tıklayarak ilgili menüyü açın. Sonraki aşamadaysa, bu menüde yer alan "Bahsetmeler Ekle" butonuna tıklayın ve hikayede etiketlemek istediğiniz kişinin Instagram'daki kullanıcı​ adını yazıp çıkan listedeki "Ekle"ye basın.

Birisinden bahsettiğinizde, o kişiye Instagram tarafından bir bildirim gönderilir. Fakat bahsettiğiniz kişiyi sonradan kaldıramayacağınızı belirtmekte fayda var, bu işlemi yapmak için, tek yöntem hikayeyi tamamen silmek oluyor.

ENGELLENEN KİŞİDEN BAHSEDİLEMEZ

Instagram'ın açıklamasına göre, etiketlemeye çalıştığınız kişi sizi engellemişe, ondan bahsedemezsiniz. Aynı şekilde sizin engellediğiniz kişiler de sizden bahsedemezler.

Instagram'da Ayarlar ve gizlilik menüsünde bulunan "Etiketler ve bahsetmeler" bölümünden, kimlerin sizden bahsedeceğini de değiştirebilirsiniz. Burada "Herkes", "Takip ettiğim kişiler" veya "Hiç kimse" seçeneklerinden birini seçmeniz yeterli olacaktır. Böylece birisini engellemeden de onun sizden bahsetmesine mani olabilirsiniz.

Kaynak: Mashable, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Mashable
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...