Tgrt Haber

Google'dan web sitelerine büyük skandal: İçerikler arama motorunda görünmüyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Searchenginejournal
23 Ekim 2023 14:15 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 14:23
Google'dan web sitelerine büyük skandal: İçerikler arama motorunda görünmüyor

Google'ın geçtiğimiz günlerde tamamladığı spam ve çekirdek güncellemesinden sonra ilginç bir hata ortaya çıktı. Dünya genelinde binlerce web sitesi sahibi Index hatasıyla karşı karşıya kaldı. Yaşanan sorun, 'URL, Google tarafından kullanamaz' olarak meydana geliyor. Peki Search Console'daki bu sorun neyden kaynaklanıyor?

Google​, kullanıcılara en iyi arama deneyimini sunabilmek için her ay internet siteleri üzerinde çeşitli güncellemeler yapıyor. Gerek kalite gerekse otoriteye göre sıralandırma yapan arama devi, geçtiğimiz haftalarda bugüne kadarki en büyük güncellemelerden birini tamamladı.

Spam​ ve çekirdek güncellemesini tamamlayan Google, dünyanın dört bir yanında internet sitelerinin çoğunu geri plana aldı. Özellikle spam siteler olarak bilinen ve kalitesiz içerik yapan internet siteleri şu anda Keşfet akışında çıkmıyor. Ancak bunun dışında mevcut site sahipleri de ilginç bir sorun yaşamaya başladı. Google Ekim 2023 güncellemesinden sonra 'URL, Google tarafından kullanılamaz' hatası yaşanmaya başladı. Konuya ilişkin Google yetkililerinden açıklama geldi. 

SEARCH CONSOLE'DA 'DİZİNE EKLEME' PROBLEMİ YAYGINLAŞIYOR

Google'dan John Mueller, Search Console URL İnceleme Aracı'nın gönderilen URL'leri neden dizine ekleyemediğine ilişkin sosyal medya hesabından cevap verdi.

Öncelikle yaşanan bu sorun, farklı web sunucuları tarafından barındırılan search console kullanıcıları tarafından bildirildi. Dünya çapında farklı sunuculara sahip pek çok kullanıcı, 'Ana makina yükü aşıldı' şeklinde bir hata alıyor. 

Giderek yaygınlaşan bu hata için Google'dan John Mueller, yaşanan bu sorunun sunucu kaynaklı olmadığını belirtti. 

Google Destek Sayfaları İndeksleme Hatası ile dolup taşerken John Mueller, hatayla karşı karşıya kalan bir kullanıcıya "Bu konuda endişelenmezdim - normal tarama ve indeksleme genellikle iyidir." dedi.

Google'dan web sitelerine büyük skandal: İçerikler arama motorunda görünmüyor

Buna karşılık endişelerini bir kez daha dile getiren kullanıcı, Mueller'e tepki gösterdi. Mueller ise "İnsanlar Inspect URL / Submit to Indexing aracına spam gönderiyor - normal indeksleme gayet iyi çalışıyor." diyerek cevap verdi.

Mueller'in cevabı, ana bilgisayar yükünün aşılması sorunu yaşayan kişilerin çok fazla URL göndermesinden kaynaklı bir sorun gibi görünüyor. Kullanıcılar bu sorunu sıklıkla URL canlı testte gördüğünü ifade etti. Buna karşılık ise Mueller yine ilginç bir cevap vererek "O zaman bunu yapmayın? Tarama ve indeksleme doğal olarak gerçekleşir." dedi.

Dünyanın dört bir yanında yaşanan bu sorun, Google'ın çekirdek güncellemesinden sonra ortaya çıktı. Çözüm için Google'dan hamle bekleniyor. 

Kaynak: searchenginejournal
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: Searchenginejournal
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...