Tgrt Haber

Apple, iOS 16 genel sürümünde sona geldi: Gözler dev etkinliğe çevrildi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
22 Ağustos 2022 09:55 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 09:58
Apple, iOS 16 genel sürümünde sona geldi: Gözler dev etkinliğe çevrildi

Yeni iOS 16 güncellemesi için bir süredir test gerçekleştiren Apple'ın, genel sürüm aşamasında artık sona geldiği söylendi. Gözler şimdi iPhone 14'ün tanıtılacağı etkinliğe çevrildi.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple​, geçtiğimiz aylarda yeni özellikleri içeren  iOS 16​ güncellemesini duyurdu. Sunduğu özelliklerle dikkat çeken yeni güncelleme, Android​ kullanıcılarını bile etkilemeyi başardı. Öyle ki iOS 16 tasarımlı bir tema, Android uygulama mağazasında 50 milyonun üzerinde indirmeye ulaştı.

Yeni güncelleme için altı beta güncellemesi yayınlayan Apple'ın, artık testleri tamamladığı ve genel sürümün gelişmesinde sona geldiği bildirildi. Haziran ayında duyurulan ve üç aylık beta sürecinde test edilen iOS 16 için, gözler artık Apple'a çevrildi.

IOS 16 İÇİN GÖZLER ETKİNLİKTE

Apple, eylül ayında bir etkinlik düzenleyecek ve yeni ürünlerini sergileyecek. Merakla beklenen iOS 16'nın da iPhone 14​ lansmanından sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bloomberg'den Mark Gurman​ iOS 16 için genel sürümün tamamlandığını bildirirken, gelecek ay watchOS 9 ile kullanıcılara sunulacağını söyledi.  iPadOS 16 ve macOS Ventura için ise güncellemenin ekim ayında yayınlanacağı bildirildi.

Apple, iOS 16 genel sürümünde sona geldi: Gözler dev etkinliğe çevrildi

Dünyaca ünlü Bloomberg sitesinin yazarı Mark Gurman, ''Power On'' haber  bülteninin son sayısında iOS 16 genel sürümü için çalışmların tammalandığını vurguladı.

Haziran ayından bu yana altı iOS 16 beta güncellemesi yayınlanırken, altıncı betada sadece düzeltme ve iyileştirmelerin olması bile aslında güncellemenin hazır olduğunu gösteriyordu. Mark'ta bu görüşte ve Apple'ın artık testleri tamamladığını bildirdi. Buna göre eylül ayında yeni iPhone 14 serisi tanıtılırken, etkinlikten birkaç gün sonra ya da belki aynı gün iOS 16 güncellemesi de kullanıcılara sunulacak.

Kaynak: Bloomberg

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...