Tgrt Haber

iOS 16.5.1 yayınlandı: iPhone'lardaki büyük sorun çözüldü!

21 Haziran 2023 20:27 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 20:31
iOS 16.5.1 yayınlandı: iPhone'lardaki büyük sorun çözüldü!

iOS 16.5.1 sürümü yayınlandı. Apple, iPhone kullanıcılarının Lightning USB 3 - Kamera adaptörüyle cihazlarını şarj etmelerini engelleyen bir sorunu çözdü.

Apple​ geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sürülen iOS 16 ve iPadOS 16 işletim sistemlerinin ara güncellemeleri olan iOS 16.5.1 ve iPadOS 16.5.1'i yayınladı. iOS 16.5.1, Apple'ın iOS 16.5'i yayınlamasının üzerinden bir aydan fazla bir süre sonra geldi.

Çeşitli hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmelerine odaklanan bu güncellemeyle birlikte Apple, Lightning USB 3 - Kamera Adaptörü ile ilgili bir sorunu da düzeltti.

Önceki raporlara göre, bazı kullanıcılar, iOS 16.5 güncellemesini yaptıktan sonra Lightning USB 3 - Kamera Adaptörü ile cihazlarını şarj edemediklerini söylüyorlardı. iOS 16.5.1'in yayınlanmasıyla bu sorun çözüme kavuşmuş oldu, artık kullanıcılar bu adaptörle iPhone​'larına harici bir aygıt bağlarken aynı zamanda şarj edebilecekler.

İOS 16.5.1 NASIL YÜKLENİR?

iOS 16.5.1 ve iPadOS 16.5.1, uygun iPhone ve iPad​'lerde Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek kablosuz olarak indirilebilir. Fakat güncelleme kademeli olarak yayınlandığından tüm kullanıcılara yayılmasının birkaç saat sürebileceğini belirtmekte fayda var.

APPLE ESKİ İPHONE'LARI DA UNUTMADI

Bu arada Apple, iOS 16 işletim sistemini desteklemeyen iPhone modellerini de es geçmedi. Şirket iOS 16.5.1 ile eşzamanlı olarak iOS 15.7.7 güvenlik güncellemesini de piyasaya sürdü. Bu güncelleme de iOS 15 yüklü iPhone'lardaki güvenlik açıklarına karşı koruma sağlarken, cihazlara performans iyileştirmeleri de getiriyor.

İOS 17 DE YOLDA

ABD'li teknoloji devi, 5 Haziran'da gerçekleştirdiği WWDC etkinliğinde iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemlerini tanıttı. Küçük kullanıcı arayüzü iyileştirmeleri, özelleştirilebilir arama ekranı ve FaceTime'da sesli ve görüntülü mesaj bırakma gibi birçok yeniliğe ev sahipliği yapan iOS 17 Eylül ayında piyasaya çıkacak.

Yeni işletim sistemi iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus haricindeki güncel iPhone modellerinin tamamına yüklenebilecek. Fakat bu üç model, güncelleme desteği sonlandırılmış durumda olduğundan iOS 16'da kalacak.

Kaynak: MacRumors, Derleyen: Ömer Faruk Doğan 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...