Tgrt Haber

iOS 16.6 Beta 4 yayınlandı: Bir yıldır beklenen özellik sonunda geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
27 Haziran 2023 20:41 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 20:42
iOS 16.6 Beta 4 yayınlandı: Bir yıldır beklenen özellik sonunda geliyor

Apple, iOS 16.6 Beta 4 ve iPadOS 16.6 Beta 4 güncellemelerini yayınladı. Bir yıldan fazla bir süredir beklenen iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması hayata geçiyor.

Apple​, iOS​ 16.6 Beta 4 ve iPadOS 16.6 Beta 4 güncellemelerini yayınladı. Bu güncellemeler, öncelikli olarak güvenlik ve performans iyileştirmelerine odaklanırken, iOS 16 ile tanıtılan fakat şu ana kadar kullanıma sunulmamış bir özelliği de hayata geçiriyor.

iOS 16.6 ve iPadOS 16.6 ile birlikte iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması iPhone'lara gelecek. Dijital tehditlere maruz kalan Apple kullanıcıları için tasarlanan bu özellik sayesinde gazeteciler, insan hakları aktivistleri, devlet yetkilileri ve benzeri kişilerin, kötü amaçlı kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırılardan korunması amaçlanıyor.

Apple, iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması'nın 2023 yılında iPhone ve diğer Apple cihazlarında kullanılabilir olacağı sözünü vermişti. Bunun iOS 16‌'da göreceğimiz son özelliklerden biri olduğunu da belirtmişti. Bu güvenlik özelliği ilk beta sürümünde mevcut olsa da, tam olarak etkinleştirilmemişti.

İOS 16.6 NASIL YÜKLENİR?

iOS 16.6 şu anda beta aşamasında bulunuyor. Beta sürümleri telefonun çalışmasını engelleyebilecek önemli hatalar barındırabiliyor, bu nedenle yüklemeden önce iki kez düşünmenizde fayda var.

Apple Geliştirici Beta Programı'na kayıtlı geliştiriciler, Ayarlar uygulamasını açarak, Yazılım Güncelleme'ye giderek, "Beta Güncellemeleri" seçeneğine dokunarak ve iOS 16 Geliştirici Beta'sını etkinleştirerek beta sürümüne katılabilirler. Betayı indirmek ve yüklemek için bir geliştirici hesabıyla ilişkilendirilmiş bir Apple Kimliği gerekmekte.

İOS 16.5.1 DE YAYINDA

Geçtiğimiz günlerde iPhone ve iPad'ler için iOS 16.5.1 güncellemesi kullanıma sunuldu. Bu sürümle birlikte Apple, Lightning Kamera adaptörü bağlıyken iPhone'un şarj olmasını engelleyen bir sorunu düzeltti.

Aynı zamanda iOS 16.5.1 ile eşzamanlı olarak iOS 15.7.7 güvenlik güncellemesi de piyasaya sürüldü. Bu güncelleme iOS 15 yüklü iPhone'lardaki güvenlik açıklarına karşı koruma sağlarken, cihazlara performans iyileştirmeleri de getirdi.

Kaynak: MacRumors, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...