Tgrt Haber

iOS 17 beta 3 yayınlandı: iPhone'a gelen yeni özellikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
06 Temmuz 2023 12:48 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 12:49
iOS 17 beta 3 yayınlandı: iPhone'a gelen yeni özellikler

Apple, iOS 17 beta 3 sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Bu güncellemeyle iPhone'un arayüzünde bazı değişikliklere gidildi ve telefona yeni özellikler eklendi.

Apple bugün iOS 17​ beta 3 sürümünü yayınladı. Bu güncellemeyle birlikte iPhone​'a yeni özellikler eklenirken, bazı uygulamalarda da belli arayüz değişiklikleri yapıldı. Bu güncelleme, öncelikli olarak geliştiricilerin kullanımına sunulurken, standart iPhone ve iPad​ kullanıcıları da tabii ki isterse yükleyebiliyor.

İOS 17 BETA 3 ÖZELLİKLERİ

iOS 17 beta 3 ile hayata geçen ilk yenilik, Fotoğraflar uygulamasında oldu. Son Silinenler albümünde Apple, arayüzde ince ayarlar yaptı. Sil ve Kurtar düğmeleri eskiden ayrı yerdeyken artık ekranın altında, kurtarma ve silme seçeneklerini açmak için küçük bir üç noktalı menü simgesine dokunmak gerekiyor.

Apple, Sağlık uygulamasının Zihinsel Refah bölümünde küçük tasarım iyileştirmeleri yaparak daha akıcı bir görünüm ve renk şeması getirdi. Çeşitli duygu halleri için farklı renk şemaları getirildi, ayrıca düğmeler ve arka plan artık ruh hali seçiminize göre özelleşiyor.

iOS 17 beta 3 yayınlandı: iPhone'a gelen yeni özellikler

Artık Ev uygulamasındaki yenilikleri bilmenizi sağlayan bir açılış ekranı olacak. Ayrıca birden fazla rengi ve tonu destekleyen ışıklar için, arayüzün altında rengi hızlı bir şekilde değiştirebilmenizi sağlayan renk önayarları bulunuyor. Renk seçenekleri, belirli bir ışığa erişirken Kontrol Merkezi'nde de görünür olacak.

iOS 17 beta 3 ile birlikte Ev uygulaması artık bir önceki ay için kapatılabilen veya etkinleştirilebilen Etkinlik Geçmişini de destekliyor. Etkinlik Geçmişi, akıllı kilitler, garaj kapıları ve ev güvenlik sistemleri için geçmiş etkinlik olaylarını gösteriyor.

Apple Müzik uygulamasında artık çalan, aranan veya çalma listesindeki bir şarkının yanındaki üç noktalı simgeye dokunarak şarkıya katkıda bulunanları görüntüleyebilirsiniz. "Credits" olarak da bilinen bu özellik tüm performans sanatçılarını, üretim ve mühendislikle ilgilenenleri ve diğer tüm katkıda bulunanları gösterir.

iOS 17 beta 3 yayınlandı: iPhone'a gelen yeni özellikler

İOS 17 BETA SÜRÜMÜ NASIL YÜKLENİR?

iOS 17 sürümü şu anda beta aşamasında bulunuyor. Beta sürümleri telefonun çalışmasını engelleyebilecek önemli hatalar barındırabilir, bu nedenle yüklemeden önce iki kez düşünmenizde fayda var.

Apple Geliştirici Beta Programı'na kayıtlı geliştiriciler, Ayarlar uygulamasındaki Yazılım Güncelleme'ye giderek, "Beta Güncellemeleri" seçeneğine dokunarak ve iOS 17 Developer Beta'yı etkinleştirerek beta sürümüne katılabilirler. Betayı indirmek ve yüklemek için bir geliştirici hesabıyla ilişkilendirilmiş bir Apple Kimliği gerekir.

Kaynak: MacRumors, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...