Tgrt Haber
 - Yeni sürüm, Türk tatlısıyla anılacak
4 saat 20 dakika önce

Android 16'nın ismi için büyük sürpriz! Türk tatlısını tercih ettiler

Google'ın yeni işletim sistemi Android 15 daha tüm cihazlara gelmeden, Android 16 sürümünün tatlı ismi belli oldu. Ortaya çıkan bulgulara göre, bu sürümde Türk mutfağının efsane tatlılarından biri kullanılacak.
Teknoloji - Teknoloji
5 saat 9 dakika önce

Çalınan Ferrari, akla hayale gelmeyecek bir yöntemle bulundu

ABD'nin Connecticut eyaletinde bir araba hırsızı, 20 milyon değerindeki Ferrari otomobili çaldı. Ancak, cebinden beş kuruş çıkmadan lüks bir araba sahibi olduğunu düşünen hırsızın belki de aklının ucundan bile geçmeyen bir şey başına geldi. Küçük bir AirPods kulaklık, yakayı ele vermesine sebep oldu.
 - Konsollar bibloya dönüştü
5 saat 10 dakika önce

PlayStation küresel çapta çöktü! Konsollar bibloya dönüştü

Sony'nin PlayStation Network (PSN) hizmeti, küresel çapta çöküntüye uğradı. Neredeyse 1 güne ulaşan bekleyişin ardından Sony'nin sessizliği, kullanıcıların öfkelenmesine neden oldu. PlayStation konsollarının hiçbirine erişim sağlanamıyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Eylül 2024 - 11:54

Türkiye'nin ilk vurucu İHA'sı KARGU zırh delici harp başlığı ile hedefi yerle bir etti

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından STM erörle mücadele etkin kullanılan vurucu İHA'sını test etti. Türkiye'nin ilk milli vurucu İHA'sı 'STM KARGU'ya mühimmat başlığı entegre edildi. STM KARGU zırh delici harp başlığı ile hedefi tam isabetle vurdu.
 - Kuyruklu yıldız Dünya'ya yaklaşıyor!
30 Eylül 2024 - 11:30

Kuyruklu yıldız Dünya'ya yaklaşıyor! Çıplak gözle görülmeye başlandı

Yeni Keşfedilen bir kuyruklu yıldız birkaç hafta içinde Dünya'ya en yakın konumundan geçecek. Üstelik kuyrukluyıldızı gökyüzünde çıplak gözle de görmek mümkün olacak. Peki bu gök cismini görmek için nereye bakmalıyız? İşte detaylar...
 - ASELSAN'dan ambargolara füze!
30 Eylül 2024 - 09:29

ASELSAN'dan ambargolara füze! Azerbaycan ile kritik sözleşme imzalandı

ASELSAN, Azerbaycan’ın Karabağ harekatı sırasında Türk SİHA’larının kullandığı kameralara ambargo koyan Kanada'ya Azerbaycan'dan cevap verdi. Azerbaycan, TOLUN mühimmatı ve ASELFLIR-500 Elektro-Optik sistemi tedarik etmek amacıyla bir sözleşme imzaladığını duyurdu.
 - 200 kiloluk uyduyu parçalayacaklar! İşte sebebi
29 Eylül 2024 - 17:39

Avrupa Uzay Ajansı'ndan çılgın deney! Uyduyu atmosferde paramparça edecekler

ESA, 2027’de fırlatacağı DRACO adlı uyduyu atmosfere yeniden girerken parçalayarak, uyduların nasıl dağıldığını incelemeyi ve uzay çöpü sorununu azaltmayı hedefliyor. Bu görev, 2030'a kadar "Sıfır Enkaz Tüzüğü" kapsamında yeni uzay çöpü oluşumunu engellemek için yapılan çalışmalardan biri olacak.
 - Hiç görmediğiniz sızıntılar ortaya çıktı
29 Eylül 2024 - 17:02

Tüm dünyanın beklediği GTA 6'nın son hali! Hiç görmediğiniz sızıntılar ve oynanış görüntüleri ortaya çıktı

Dünyanın en ses getiren oyunu Grand Theft Auto VI'nın (GTA 6) çıkış tarihinde değişiklik olduğu ileri sürülmüştü. Rockstar Games'in üst şirketi Take-Two son raporunda oyunun çıkışını ele alarak 2025 yılının sonbaharını işaret etti. Adeta ilmek ilmek işlenerek geliştirilen GTA VI'nın gözden kaçan detayları, hiç görmediğiniz oynanış görüntüleri ve yapım aşamasındaki sızıntılarını sizler için bir video da derlerken birkaç ufak ayrıntıya da yazımızda yer verdik.
Teknoloji - Teknoloji
29 Eylül 2024 - 16:59

Valve, Deadlock için hile karşıtı önlem yayınladı: Hilecileri kurbağaya çeviriyor

Valve'ın yeni oyunu Deadlock, hile yapan oyuncuları cezalandırmak için onları kurbağaya dönüştüren sıra dışı bir sistemi devreye soktu. Hileciler, maç boyunca küçük bir kurbağa olarak dolaşmak zorunda kalıyor. Daha da ilginci Valve, buna benzer bir sistemi Counter-Strike oyunu için de düşünmüş.
Teknoloji - Teknoloji
29 Eylül 2024 - 16:03

Yeni Cupra Leon Türkiye'de: İşte fiyatı ve özellikleri!

Makyajlanan Cupra Leon modeli Türkiye'de üç versiyon ile satışa sunuldu. Güncellenen tasarımı, Matrix LED farları ve geniş iç mekanıyla dikkat toplayan model, 1 milyon 860 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta. En üst pakete sahip olmak isteyenlerin ise daha fazlasını vermesi gerekiyor.
 - iPhone 16'da bir hata daha çıktı!
29 Eylül 2024 - 15:33

iPhone 16'nın sorunları bitmiyor: Wi-Fi özelliği kusurlu çıktı

Apple'ın iPhone 16 modeli çıktığı günden beri can sıkan sorunlarla gündemde. Yeni iPhone'lar, bir amiral gemisi akıllı telefona yakışır şekilde Wi-Fi 7 özelliğine sahip olsa da Apple'ın bant genişliğini 160 MHz ile sınırladığı iddia ediliyor. Bu da kablosuz bağlantı performansının beklentileri karşılamamasına neden oluyor.
 - Ücretsiz dönem bitiyor
29 Eylül 2024 - 14:41

Samsung kullanıcılarına kötü haber! İkonik özellik ücretli oluyor, tarih verildi

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, şu ana kadar ücretsiz sunduğu Galaxy AI özelliklerini ücretli yapabilir. Firma, Galaxy S24 ve Z Flip 6 / Z Fold 6 modellerini tanıtırken verdiği bu bilgiyi geçtiğimiz günlerde Galaxy S24 FE modelini duyururken bir kez daha dile getirdi. Peki Galaxy AI ne zaman ücretli olacak?
 - Binlerce şarkıyı kaldırdı! İşte sebebi
29 Eylül 2024 - 13:56

YouTube'dan binlerce şarkı kaldırıldı! Sebebini öğrenen kullanıcılar çıldırdı

Video ve müzik barındırma platformu YouTube, aralarında Britney Spears, Adele ve Kanye West gibi ünlü isimlerin parçalarının da bulunduğu binlerce şarkıyı yayından kaldırdı. Şarkıları dinlemeye çalışan müzik tutkunları, karşılarına çıkan uyarıyı görünce çıldırdı. Peki bu durumun sebebi ne?
 - "Bir şartla geri dönebilir"
29 Eylül 2024 - 11:43

Elon Musk'ın X'i Brezilya'ya geri dönüyor: Ama bir şartla!

Sosyal medya platformu X, uzun süredir Brezilya'da erişime kapalı. Yüksek Mahkemenin sansür taleplerine uymadığı gerekçesiyle yasaklanan şirket, ülkede yeniden faaliyete başlayabilir. Brezilya, bunun için Elon Musk'a bir şart koştu.
 - "Başkan seçilirsem..."
29 Eylül 2024 - 10:46

Donald Trump, Google'a gözdağı verdi: "Başkan seçilirsem affetmeyeceğim"

Donald Trump, Google'ı arama sonuçlarını manipüle ederek kendisine karşı olumsuz, rakibi Kamala Harris'e karşı olumlu içerikleri öne çıkarmakla suçladı ve başkan seçilirse Adalet Bakanlığı'na soruşturma talimatı vereceğini söyledi. Konuyla alakalı Google'dan jet hızıyla açıklama geldi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Eylül 2024 - 09:58

Bir dev daha sahneyi terk ediyor! HMD Global'den 'Nokia telefon' kararı

Geçtiğimiz yıllarda LG, mobil sektöre resmen havlu atmıştı. Şimdi "Sıra Nokia'da mı?" diye düşündürten bir gelişme yaşandı. HMD Global, bazı ülkelerdeki web sitelerinden Nokia telefonları kaldırdı. Peki bu kararın sebebi ne? Nokia piyasadan çekiliyor mu?
 - Türkiye listeyi altüst etti
29 Eylül 2024 - 09:44

Dünyanın en korkunç SİHA'ları belli oldu! Türkiye listeyi altüst etti

Küresel çapta 3. Dünya Savaşı söylentiler ve bölgesel çatışmalar birçok ülkeyi savunma sanayi alanında harekete geçirdi. ABD, Çin, Türkiye gibi ülkeler SİHA üretiminde lider konumunda. Türkiye de son dönemlerde ürettiği insansız askeri teknolojilerle birçok ülkeyle masaya oturdu. Uzmanlar güç ve denge durumu bakımından SİHA'ların özelliklerini inceledi. Dünyanın en korkunç ve kabiliyetli SİHA'larını araştırdı. İşte dünyanın en korkunç SİHA'ları...
Teknoloji - Teknoloji
29 Eylül 2024 - 09:13

Altın kaplama Huawei Mate XT için servet ödeyeceksiniz! Sadece 88 adet üretildi

Caviar, Huawei Mate XT Ultimate modelini 24 ayar altın kaplama ve ejderha temalı tasarımlarla yeniden yorumladı. Sadece 88 adet üretilecek olan özel Huawei Mate XT, fiyat konusunda da aklın sınırlarını zorluyor. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 17:41

iPhone fabrikasında yangın çıktı, üretim durdu! İşte son durumu

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinde bulunan "Tata Electronics" adlı iPhone bileşen üretim tesisinde çıkan büyük yangın, üretimin durmasına ve operasyonlarda ciddi aksamalara neden oldu. Tüm çalışanlar güvenli bir şekilde tahliye edilirken, fabrikanın son durumuna ilişkin bilgi paylaşıldı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Eylül 2024 - 16:54

Dijital içeriklere yeni düzenleme geliyor: "Satın Al" butonu kalkacak!

ABD'de Kaliforniya eyaleti, dijital içerik satışlarında tüketici haklarını korumak amacıyla yeni bir yasa (AB 2426) hazırladı. Bu yasayla, dijital mağazalar müşterilere sadece bir lisans sattıklarını ve bu lisansın geri alınabileceğini açıkça belirtmek zorunda olacak. "Satın al" butonunun kullanılması yasaklanacak.
Sona Git