Tgrt Haber

iOS 17 güncellemesinde can sıkan sorun: Apple bundan ders çıkarmadı mı?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: iAppleBytes
19 Eylül 2023 10:56 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 11:00
iOS 17 güncellemesinde can sıkan sorun: Apple bundan ders çıkarmadı mı?

Apple, Pazartesi akşamı Türkiye saati ile 20.00’da yeni güncellemesi iOS 17’yi iPhone kullanıcılarına sundu. Ancak korkulan oldu, güncelleme can sıkan bir sorunla gündemde.

iPhone​ kullanıcılarının merakla beklediği iOS 17​ güncellemesi, resmi ve kararlı sürümü ile Pazartesi akşamı piyasaya sürüldü. 

Yepyeni özellikler ve iyileştirmelerin olduğu iOS 17 güncellemesi, iPhone X ve daha eski modeller için desteklenmiyor. Daha yeni bir modele sahip kullanıcılar güncellemeyi indirip yükleyebilir. Ancak bu güncellemeyi yüklemeden önce iki kez düşünmekte fayda var.

İOS 17’Yİ YÜKLEMEDEN ÖNCE İKİ KEZ DÜŞÜNÜN

Birkaç ay beta testleri süren, programa kayıtlı kullanıcılara erkenden sunularak deneyimleme fırsatı sunulan iOS 17, kararlı sürümüyle artık dünyanın dört bir yanında indirilip yüklenebilir.

iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone SE 2 ve iPhone SE 2 şu anda desteklenen modeller arasında. Ancak iPhone için can sıkan bir sorun var; hızlı pil tüketimi…

İOS 17 YÜKLÜ İPHONE’LARIN ŞARJI ÇOK DAHA HIZLI BİTİYOR

iPhone kullanıcıları, iOS 17 güncellemesinden sonra akıllı telefonların pil ömrünün gözle görülür şekilde hızlı bittiğini bildirdiler.

 iAppleBytes isimli kanal ise, iOS 17'ye güncelledikten sonra eski iPhone'ların güç tüketimine ilişkin pil testi gerçekleştirdi.

Söz konusu testte iAppleBytes, iPhone SE 2, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 dahil olmak üzere iOS 17’ye güncellenen beş modeli kullandı.

iOS 17 güncellemesinde can sıkan sorun: Apple bundan ders çıkarmadı mı?

Geekbench'in pil testi özelliği ile yapılan testin ardından, "tüm bu eski modellerde pil ömrünün ciddi şekilde azaldığı’’ sonucuna varıldı.

Özellikle iPhone 13 ve iPhone XR, şarjdan şarja önemli ölçüde pil ömrüne sahipken, eski olan iPhone XR’ın pil ömrünün iOS 14’ten bu yana yeni bir düşük seviyeye ulaştığı kaydedildi.

Ayrıca söz konusu modellerin iOS 15'ten iOS 17'ye kadar olan gerçek pil ömrünü gösteren bir grafik de mevcut. Bu da gösteriyor ki her yeni güncelleme, pil tarafında cihazların ömrünü biraz daha kısaltıyor. Eğer iOS 17’ye güncelleme yapmadıysanız iOS 16.7'de bir süre daha kalmanızda fayda var. Umarız ki Apple, iOS 17 için pil tüketimini dengeleyen yeni bir düzeltme yaması daha yayınlar.

Kaynak: iAppleBytes
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...