Tgrt Haber

iOS 17 hoşuna gitmeyenlere kötü haber: Apple, eski sürüme kapıları kapattı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
05 Ekim 2023 11:10 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 11:11
iOS 17 hoşuna gitmeyenlere kötü haber: Apple, eski sürüme kapıları kapattı

Apple, iOS 17 işletim sistemi sürümünü kullanmak istemeyenlere kötü haberi verdi. Artık iOS 17'den önceki eski iPhone sürümlerine geri dönüş yapılamayacak.

Teknoloji devi Apple​, dün akşam "iOS 17.0.3" kodlu yeni iPhone​ güncellemesini yayınlamasının ardından dikkat çeken bir adım attı. Eski iOS​ işletim sistemi sürümleri olan iOS 16​.6.1, iOS 17 ve iOS 17.0.1'i imzalamayı durdurdu.

Şirket tarafından alınan bu karar ile iPhone kullanıcılarının iOS 17.0.2'den önceki bir sürüme geri dönme imkanı kapatıldı. Özellikle iOS 17'nin yeni özelliklerini beğenmeyen veya işletim sisteminin genel kullanımı konusunda zorluk yaşayan kullanıcılar artık iOS 16 sürümüne geçiş yapamayacaklar.

İOS 16'YA GERİ DÖNÜŞ ARTIK MÜMKÜN DEĞİL

iPhone'a yeni bir güncellemeyi yükledikten sonra, telefonu bilgisayara bağlayarak iTunes programı üzerinden eski bir iOS sürümüne downgrade (düşürme) işlemi yapılabiliyordu.

Bu yöntemle kullanıcılar, yüklenen güncellemeyi beğenmedikleri zaman kolaylıkla bir veya birkaç sürüm önceki yazılıma geri dönebiliyorlardı. Apple genellikle yeni bir iOS işletim sistemi versiyonunu yayınladıktan sonra belli bir süre kullanıcılara zaman verir, ancak sonra bu imkanı ortadan kaldırır.

Apple, iOS 17'yi 18 Eylül 2023 tarihinde dünya genelinde kullanıma sundu. Ve o tarihten beri iOS 16'ya geri dönüş yolu açıktı. Ancak MacRumors sitesi tarafından paylaşılan haberde, iOS 17.0.2'den önceki sürümlerin imzalamasının durdurulduğu ve artık downgrade edilemeyeceği belirtildi.

ISINAN İPHONE'A GÜNCELLEME ÇÖZÜMÜ

Bu arada dün yayınlanan iOS 17.0.3 sürümüyle birlikte Apple, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yaşanan aşırı ısınma sorunlarını da çözüme kavuşturdu. Güncellemenin dosya indirme boyutu 300 MB'dan fazla. Ve sadece iPhone 15 modellerinde değil, eski iPhone cihazlarında da sunuldu.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...