Tgrt Haber

iOS 17 ile Apple TV'lere 'onarım' kolaylığı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
20 Eylül 2023 13:06 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 13:07
iOS 17 ile Apple TV'lere 'onarım' kolaylığı

Çalışmayan Apple TV'ler iOS 17 sayesinde doğrudan iPhone akıllı telefonu kullanarak onarılabilecek. Yeni yazılım, Apple TV'nin başlatılmasını engelleyen bir sorun tespit edilirse cihazı 'geri yükleme' yöntemiyle kurtarmayı deneyecek.

Apple​'ın yeni iOS 17​ işletim sistemi sürümü ile iPhone​'lara birçok yenilik geldi. Bunlardan bir tanesi de, bozulan bir Apple TV​ cihazını iPhone kullanarak onarma yeteneği oldu.

Artık tvOS 17 yüklü olan bir Apple TV HD modelinde yazılımsal bir sorun yaşanması durumunda, ekranda bir iPhone resmi çıkacak. Bu uyarı, cihazın o anda kullanılamaz halde olduğunu ve onarıma ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

APPLE TV, İPHONE İLE ONARILABİLECEK

Apple TV'yi geri yükleme yöntemiyle kurtarmak için, iPhone'un kilidini açıp cihaza yaklaştırmak yeterli olacak. Telefonun ekranında çıkan 'Recover Apple TV (Apple TV'yi Geri Yükle)' butonuna tıklandığında, Apple TV'de meydana gelen sorun her neyse, iOS 17 tarafından düzeltilmeye çalışacak.

Apple konuyla ilgili bilgiler içeren destek sayfasında, bu adımların da işe yaramaması durumunda kullanıcılarına Apple teknik servisi ile iletişime geçmeleri gerektiğini söylüyor.

iOS 17 ile Apple TV'lere 'onarım' kolaylığı

Bu güncellemeden önce, USB-C bağlantı portu bulunan Apple TV modelleri bozulduğunda Mac bilgisayara bağlanarak düzeltilebiliyordu. Herhangi bir USB soketine sahip olmayan modelleri düzeltmek içinse tek seçenek, kutuyu Apple'ın yetkili servis merkezlerine götürmekti. 

iOS 17 ve tvOS 17 sürümlerinin birleşimiyle bu zorunluluk ortadan kalktı. Yine de Apple TV'nizde 'iPhone ile geri yükle' yöntemiyle düzeltilemeyecek kadar büyük bir sorun yaşanabilir. Bu durumda yine Apple Destek ile iletişime geçmelisiniz ancak daha küçük sorunlar için artık buna gerek kalmayacak.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...