Tgrt Haber

iOS 17 ile iPhone’lar ‘Oyun moduna’ kavuşuyor: Apple’dan çığır açacak gelişme

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Mac
27 Temmuz 2023 12:01 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 12:05
iOS 17 ile iPhone’lar ‘Oyun moduna’ kavuşuyor: Apple’dan çığır açacak gelişme

Apple’ın halihazırda testlerini sürdürdüğü ve kullanıcılara da deneme fırsatı sunduğu iOS 17 için önemli bir yenilik daha ortaya çıktı. Oyun modu geliyor.

Apple​, geçtiğimiz ay düzenlediği WWDC23 etkinliğinde en yeni işletim sistemi iOS 17’yi sergiledi. Dikkat çeken yeniliklerle gelen güncelleme, kapalı ve açık beta yollarıyla kullanıcılara sunuluyor.

En geç iki haftaya bir yeni beta sürümünü yayınlayan Apple, geliştiriciler için son olarak iOS 17​ Beta 4 güncellemesini kullanıma sundu. Söz konusu güncelleme iPhone 15’in eylem düğmesine ilişkin önemli detayları açığa çıkarırken, yakında gelecek bir özelliğin daha keşfedilmesini sağladı.

OYUN MODU İLE İPHONE’UN DENEYİMİ GELİŞECEK

9to5Mac internet sitesinin aktardığına göre iOS 17'nin yanı sıra iPadOS 17 için ilk kez bir oyun modu desteği getirilecek. Söz konusu özellik ile Bluetooth bağlantısının yanı sıra, kablosuz bağlantılar da en aza düşürülecek ve sorunsuz bir deneyim sunulacak.

iOS 17 ile iPhone’lar ‘Oyun moduna’ kavuşuyor: Apple’dan çığır açacak gelişme

Oyun modu, Apple’ın yayınladığı iOS/iPadOS 17 Beta 4 güncelleme kodlarında keşfedildi.

Kaynaklar, elde ettiği raporlarda oyun modunu kontrol etmek için macOS Sonoma ile aynı çerçevenin kullanıldığını belirtti.

Apple, iOS / iPadOS ve macOS'un birçok kodu paylaşmasıyla son yıllarda evrensel uygulamalar için büyük bir çaba sarf etti, ancak daha önce hiç iPhone ve iPad için bir oyun modu geliştirmemişti. Bu değişiklik, Apple'ın mobil cihazlarda oyun performansını artırmanın yollarını aktif olarak araştırdığını gösteriyor.

Oyuncu oyun modunu açtığında, sistemin oyunun daha sorunsuz çalışmasını sağlamak için CPU ve ekran çipinin donanım kaynaklarını tamamen harekete geçireceği söyleniyor.

İOS 17 BETA’DA SİRİ​ İÇİN YENİ SES EKLENDİ

NTV’nin haberine göre Apple'ın iOS 17 beta sürümünde, Ayarlar uygulamasından Siri ve Arama'ya gidip ardından Siri Sesi'ni seçerek seçilebilen iki yeni "İngiliz" Siri sesi keşfedildi.

Mevcut iki sesten daha doğal olan iki yeni "İngiliz" aksanlı Siri sesinin şu ana kadar iOS 17'ye yeni eklenen tek ses olduğu kaydedildi.

MacRumors'un aktardığına göre, üçüncü betada mı eklendiği yoksa önceki betada mı yer aldığı net değil ancak iOS 17 ile Siri iki farklı seste İngiliz aksanını yapabilecek.

Kaynak: 9to5Mac
Derleme: tgrthaber.com.tr / Okan Güleş

Kaynak: 9to5Mac

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...