Tgrt Haber

iOS 17 tanıtıldı: İşte özellikleri ve yenilikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
05 Haziran 2023 20:26 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 01:10
iOS 17 tanıtıldı: İşte özellikleri ve yenilikler

Merakla beklenen iOS 17 işletim sistemi tanıtıldı. iPhone'ları baştan aşağı değiştirecek güncellemeye ilişkin detaylar ve yenilikleri Apple WWDC etkinliğinde açıklandı.

Yılın en çok merak edilen etkinliği Apple​ WWDC bugün gerçekleşti. Apple uzun zamandır beklenen iOS 17 işletim sistemini resmen tanıttı. iPhone'ları günlüğe çeviren yepyeni bir uygulama bu etkinlikte gösterildi. Siri​'yi uyandırmanın yolu tamamen değişti, ayrıca AirDrop ile veri paylaşımını mevcut halinden daha da kolaylaştıran bir özellik tanıtıldı.

İşte iOS 17 özellikleri:

TELEFON VE KİŞİLER

Kişiler uygulaması için, iletişim bilgilerini kayan yazı benzeri görüntülere dönüştüren posterler adlı yeni bir özellik geliyor. Sesli mesaj için, arayanın bırakmış olduğu sesli mesajı yazıya çevirebilmenizi sağlayan yeni bir canlı transkripsiyon özelliği bulunuyor.

iOS 17 tanıtıldı: İşte özellikleri ve yenilikler

Operatörler tarafından spam olarak tanımlanan aramalar Canlı Sesli Mesaj olarak görünmeyecek ve bunun yerine anında reddedilecek. Transkripsiyon işlemi cihaz üzerinde yerel olarak gerçekleştirilecek ve gizliliği sağlanacak.

FACETİME

FaceTime artık sesli ve görüntülü mesajları destekliyor, böylece kullanıcılar aradıkları kişi telefonu açmazsa ona daha sonra görebileceği bir mesaj bırakabilirler.

FaceTime aramaları ayrıca kalpler, balonlar, havai fişekler, lazer ışınları, yağmur ve benzeri tepkilerle görüşme deneyimini artırıyor. Yeni efektler basit hareketlerle etkinleştirilebilir ve üçüncü taraf görüntülü arama uygulamaları da bunlardan yararlanabilir. 

MESAJLAR

Mesajlar uygulaması için, yeni emoji çıkartmalarının yanı sıra fotoğraflardan nesneleri kaldırarak Canlı Çıkartmalar oluşturma özelliği de dahil olmak üzere iOS 17 ile önemli güncellemeler yapıldı. Artık arka planı kaldır özelliği sayesinde doğrudan herhangi bir fotoğraftan çıkartma oluşturulabilecek.

iOS 17 tanıtıldı: İşte özellikleri ve yenilikler

Kullanıcılar 'arama filtreleri' sayesinde Mesajlar uygulamasında aradığı bir şeyi hızlıca bulabilir. Bir kullanıcı konumunu paylaşırsa, konuşmada gerçek zamanlı olarak güncellenecek. Sesli mesaj gönderirken, kullanıcıların anında okuyabilmesi veya daha sonra dinleyebilmesi için otomatik olarak kopyalanacak.

Mesajlar ayrıca Check-In özelliği sayesinde, kullanıcıların aile üyesine veya arkadaşına bir konuma güvenli bir şekilde ulaştığını bildirebilmelerini de sağlayacak. Bir kullanıcı Check-in başlattıktan sonra, gelir gelmez arkadaşı veya aile üyesi otomatik olarak bilgilendirilecek.

AİRDROP VE NAMEDROP

NameDrop sayesinde kullanıcılar iPhone'larını bir araya getirerek veya bir iPhone ve Apple Watch'u bir araya getirerek iletişim bilgilerini kolayca paylaşabilecekler. Aynı hareketle, kullanıcılar iPhone cihazları arasında yakınken müzik dinlemek, film izlemek veya oyun oynamak için içerik paylaşabilir veya SharePlay'i başlatabilirler.

iOS 17 tanıtıldı: İşte özellikleri ve yenilikler

İPHONE'LAR GÜNLÜĞE ÇEVRİLECEK

iOS 17 ile birlikte iPhone'lara eklenen Journal uygulaması kullanıcılar için bir nevi günlük işlevi görecek. Günlük aktivitelerinizi burada listeleyebileceksiniz, ayrıca uygulama yazmak isteyebileceğiniz şeylere göre size önerilerde de bulunacak. Güvenlik amacıyla yazdığınız her şey uçtan uca şifreleme teknolojisiyle korunacak.

STANDBY MODU TANITILDI

StandBy, ekranı tarih ve saatle birlikte bir durum ekranına dönüştüren yeni bir şarj modudur. Saatler, fotoğraflar, widget'lar, hava durumu, ev kontrolleri ve üçüncü taraf widget'ları gibi verileri göstermek için kişiselleştirilebilir. StandBy modu telefonunuz yata modda şarj olurken otomatik olarak açılır.

KLAVYE

Klavye artık kelimelerinize ve kullanımlarınıza göre size özel kişiselleştirilmiş yazma tahminleri önerebilecek. Ayrıca tahminlerini geliştirmek için yapay zeka destekli bir dil modelinden faydalanacak.

'HEY SİRİ' GİTTİ

iOS 17 ile birlikte Siri'yi çalıştırmak için "Hey Siri" demeye gerek kalmayacak. Artık yalnızca "Siri" diyerek sesli asistanı uyandırılabilecek.

İOS 17 NE ZAMAN YAYINLANACAK?

iOS 17 destekleyen iPhone modelleri için Eylül veya Ekim ayında kullanıma sunulacak.

Kaynak: The Verge

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...