Tgrt Haber

iOS 17.1 güncellemesi, iPhone’un büyük sorununu çözmeyecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
19 Ekim 2023 16:11 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 16:15
iOS 17.1 güncellemesi, iPhone’un büyük sorununu çözmeyecek

Apple’ın bu hafta geliştiriciler için yayınladığı iOS 17.1 RC sürümü, önümüzdeki günlerde resmi sürümüyle tüm dünyada yayınlanacak. Ancak bu güncelleme, en büyük sorunlardan birini çözmeyecek gibi görünüyor.

Bu haftanın başlarında Apple, iPhone kullanıcıları için iOS 17.1 RC, yani aday sürümünü yayınladı. Bu güncelleme henüz tam hazır olmasa da, genel olarak daha az kusura sahip ve beta sürümüne kayıtlı olmayan kullanıcılar tarafından da indirilebilir.

İlk deneyimlemelere göre iOS 17.1 RC sürümü ile birlikte iPhone 15’lerdeki ekran yanma sorununun çözüme kavuştuğu bildirildi. Fakat en önemli sorunlardan biri için tehlike çanları hala çalmaya devam ediyor.

PSA: İOS 17.1 GECE KAPANMA SORUNUNA ÇÖZÜM DEĞİL

Macrumors tarafından bildirilen rapora göre hem iOS 17.0.3 hem de iOS 17.1 güncellemesi yüklü telefonlarda gece kapanma sorunu meydana geliyor.

Eğer iPhone'unuz sabahları parola ekranında açılıyorsa ya da bir alarm doğru zamanda çalmıyorsa, bu hatadan etkilenmiş olabilirsiniz. Kapanma hataları genellikle iPhone 15’lerde görülüyor, yine az da olsa başka modellerde de gözlemlendi.

iOS 17.1 güncellemesi, iPhone’un büyük sorununu çözmeyecek

Testlere göre önümüzdeki günlerde yayınlanacak iOS 17.1 güncellemesi de sorunları tam olarak çözmeyecek. Çünkü aday sürüm, yani bu güncellemeyi erkenden kullananlar halen aynı sorunu yaşamaya devam ediyor.

İPHONE 15​ EKRAN YANMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Her ne kadar kendi kendine kapanma sorunu çözülmemiş olsa da, iPhone 15 kullanıcılarını çok korkutan ekran yanma sorunu çözüme kavuşturuldu.

Teknoweek'de yer alan habere göre, bu güncelleme, iPhone 15’lerin ekranında meydana gelen piksel yanma sorununu ortadan kaldırıyor. Bazı kişiler bunun OLED sorunu olduğunu düşünürken, güncellemenin yayınlanması ile birlikte yazılımsal bir sorun olduğu da teyit edilmiş oldu.

Sonuç olarak kullanıcılar, iPhone’larında “ekran yanması” sorunu gidermek için iOS 17.1’e güncelleme yapmalıdır.

Kaynak: macrumors
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: macrumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...