Tgrt Haber

iOS 17.2 beta 4 çıktı: iPhone kullanıcılarını çıldırtan sorun çözüldü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
29 Kasım 2023 10:19 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 10:21
iOS 17.2 beta 4 çıktı: iPhone kullanıcılarını çıldırtan sorun çözüldü

Apple, iOS 17.2 güncellemesi için geri sayıma başladı. Yakında yayınlanması beklenen yeni güncelleme, iPhone kullanıcılarının çok şikayet ettiği bir soruna çözüm getirdi.

Teknoloji devi Apple​, iOS 17.2​ beta 4 güncellemesini yayınladı. Yeni iPhone​ sürümüyle birlikte, kullanıcılara adeta saç baş yolduran 'varsayılan bildirim sesi' sorunu çözüme kavuştu.

Eylül ayında yayınlanan iOS 17 sürümü, iPhone'daki varsayılan bildirim sesini kullanıcıların rızası olmadan değiştirmişti. Yeni eklenen ton hem kısa hem de düşük sesli olduğu için beğenilmemişti ve Apple, eski haline döndürme imkanı da sunmuyordu.

IOS 17.2 İLE VARSAYILAN BİLDİRİM SESİ DEĞİŞTİRİLEBİLECEK

iOS 17.2 ile birlikte bu problem çözülecek. Yeni beta güncellemesinde, bildirim sesinin belirlenebileceği bir özellik bulunuyor. Belirlenen ses, mesajlarda ve uygulama bildirimlerinde geçerli bir seçenek olacak.

Ayarlar bölümündeki Ses ve Dokunuş kısmında, özelleştirme seçeneklerine sahip metinler, posta uyarıları ve takvim uyarıları dışında tüm gelen bildirimler için kullanılan sesi seçmenize izin veren yeni "Varsayılan Uyarılar" bölümünden bu işlemi gerçekleştirebileceksiniz.

https://twitter.com/iSWUpdates/status/1729568826751152479

Bununla birlikte varsayılan dokunsal geri bildirimi değiştirmek için bir seçenek de bulunmakta. Apple, iOS 17'deki dokunsal uyarıyı değiştirmişti, artık bu güncellemeden memnun olmayanlar eski haline döndürebilirler.

IPHONE 15 PRO KULLANANANLARA UYARI

iPhone 15 Pro modellerinde, ProRes videosu doğrudan harici bir cihaza kaydedilebiliyor. iOS 17.2, kullanıcıların çok yavaş bir USB-C kablosu nedeniyle harici kaydın çalışmadığını bilmelerini sağlayan yeni bir uyarı mesajı içeriyor.

Daha önce harici bir depolama cihazının harici kaydı desteklemek için yeterince yüksek yazma hızına sahip olmadığını belirten bir uyarı vardı, ancak şimdi USB-C kablosunun yazma hızı hakkında bilgli veren bir mesaj da gösterilecek.

iOS 17.2 beta güncellemesini indirmek için öncelikle Apple'ın Beta Programına kaydolmanız gerekiyor. Ardından Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme bölümü üzerinden internet hızınıza bağlı olarak değişen bir sürede yükleyebilirsiniz.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...