Tgrt Haber

iOS 17.3 beta çıktı: Çalınan iPhone'a koruma özelliği geliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
13 Aralık 2023 10:53 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 10:53
iOS 17.3 beta çıktı: Çalınan iPhone'a koruma özelliği geliyor

Apple, iOS 17.3 beta sürümünü yayınladı. Yeni iPhone sürümüyle birlikte, çalınan cihazlarda hırsızın elini kolunu bağlayan "Çalıntı Cihaz Koruması" özelliği kullanıma sunuldu.

Apple geçtiğimiz günlerde iOS 17.2 final sürümünü kullanıma sundu. Şimdi ise iOS 17.3​ sürümü için beta sürecini resmen başlattı. Yeni iPhone​ güncellemesi ile gelecek özellikler de belli olmaya başladı.

MacRumors'un haberine göre, iOS 17.3 güncellemesi, birisinin iPhone'unuzu çalması ve cihazın şifresini ele geçirmesi durumunda ek bir güvenlik katmanı eklemek için tasarlanmış yeni bir "Çalıntı Cihaz Koruması" özelliği içeriyor.

IPHONE ÇALINTI CİHAZ KORUMASI ÖZELLİĞİ GELİYOR

The Wall Street Journal'ın bu yılın paylaştığı bir haberde, hırsızların genellikle barlar gibi halka açık yerlerde cihazı çalmadan önce kurbanın iPhone şifresini gözetledikleri bildirilmişti. Hırsız daha sonra kurbanın Apple Kimliği parolasını sıfırlayabiliyor, Bul'u kapatabiliyor, bankacılık ve e-posta hesapları için iCloud Anahtar Zinciri'nde saklanan parolaları görüntüleyebiliyor ve daha fazlasını yapabiliyor.

Çalıntı Cihaz Koruması açıldığında, iCloud Anahtar Zinciri'nde saklanan parolaları veya geçiş anahtarlarını görüntülemek, yeni bir Apple Kartı başvurusunda bulunmak, Kayıp Modu'nu kapatmak, tüm içeriği ve ayarları silmek, ödemeyi kullanmak dahil olmak üzere ek eylemler için Face ID​ veya Touch ID kimlik doğrulaması gerekecek. Kullanıcının Face ID veya Touch ID kimlik doğrulamasını tamamlayamaması durumunda cihaza erişilemeyecek.

iOS 17.3 beta çıktı: Çalınan iPhone'a koruma özelliği geliyor

Bu özellik, iPhone ile ilişkili Apple Kimliği hesabının parolasını değiştirmek de dahil olmak üzere özellikle hassas işlemler için biyometrik kimlik doğrulamanın yanı sıra bir güvenlik gecikmesi de ekliyor.

Bu durumlarda kullanıcının Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulaması yapması, bir saat beklemesi ve Face ID veya Touch ID ile yeniden kimlik doğrulaması yapması gerekecek. Ancak Apple, iPhone ev veya iş gibi tanıdık konumlarda olduğunda herhangi bir gecikme olmayacağını söyledi.

Özellik Ayarlar uygulamasında Face ID ve Parola > Çalıntı Cihaz Koruması altında bulunabilecek.

iOS 17.3 beta sürümüne güncelleme yapan iPhone kullanıcılarına kurulumun ardından özelliğin önizlemesini test etme seçeneği sorulacak ancak Apple, bu ekranın daha sonra gelecek olan iOS 17.3'ün genel sürümünü yükleyen kullanıcılara gösterilmeyeceğini söyledi.

Özellik açıldığında Face ID veya Touch ID kimlik doğrulaması gerektirecek işlemler:

  • iCloud Anahtar Zinciri'nde kayıtlı parolaları veya ortak anahtarları görüntüleme/kullanma
  • Yeni bir Apple Kartına başvurma
  • Apple Card sanal kartını görüntüleme
  • Kayıp Modu'nu kapatma
  • Tüm içerik ve ayarların silinmesi
  • Cüzdan'da belirli Apple Nakit ve Tasarruf işlemlerini gerçekleştirme
  • Safari'de kayıtlı ödeme yöntemlerini kullanma
  • Yeni bir cihaz kurmak için iPhone'unuzu kullanma

Face ID veya Touch ID kimlik doğrulaması gerektirecek ve özellik açıldığında bir saatlik güvenlik gecikmesine neden olacak eylemler:

  • Apple Kimliğinizin parolasını değiştirme
  • Güvenilir bir aygıtın, güvenilen telefon numarasının, Kurtarma Anahtarının veya Kurtarma Kişisinin eklenmesi veya kaldırılması da dahil olmak
  • üzere belirli Apple Kimliği hesabı güvenlik ayarlarını güncelleme
  • iPhone şifrenizi değiştirme
  • Face ID veya Touch ID ekleme veya kaldırma
  • Bul'u kapatma
  • Çalıntı Cihaz Korumasını Kapatma

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...