Tgrt Haber

iOS 17.3: Yeni güncellemeyle iPhone'larda ne değişecek?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
17 Aralık 2023 12:17 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 12:19
iOS 17.3: Yeni güncellemeyle iPhone'larda ne değişecek?

Apple kullanıcılarının yeni güncellemesi belli oldu. Önümüzdeki aylarda yayınlanması beklenen iOS 17.3 sürümü hakkında ilk detaylar gelmeye başladı. İşte iOS 17.3 özellikleri ve çıkış tarihi.

Apple​, iOS 17.2 sürümünü geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu. İşletim sistemi için eylül ayından beri yayınlanan ikinci büyük güncelleme olan iOS 17.2, merakla beklenen 'Apple Günlük' uygulaması dahil olmak üzere birçok yeniliği ve hata düzeltmesini beraberinde getirdi.

Teknoloji devi firma şimdi de iOS 17.3​ sürümünü beta programı ile test etmeye başladı. Apple'ın Developer Beta Programına kayıt olan kullanıcılar, yeni güncellemeyi deneyebiliyor. Peki iOS 17.3 özellikleri neler? iOS 17.3 ile iPhone​ modellerine ne gibi yenilikler gelecek? İşte bilinen detaylar.

IOS 17.3, IPHONE'U HIRSIZLARDAN KORUYACAK

MacRumors'un haberine göre, iOS 17.3 güncellemesiyle iPhone'a Çalıntı Cihaz Koruması gelecek. Normalde bir kişi iPhone'unuzun şifresini öğrenirse, bu şifreyle iCloud'da kayıtlı parolalarınıza erişebiliyor, Apple ID şifrenizi değiştirebiliyor ve birçok güvenlik korumasını devre dışı bırakabiliyor.

iOS 17.3: Yeni güncellemeyle iPhone'larda ne değişecek?

Çalıntı Cihaz Koruması özelliği aktif edildiğinde, iPhone bu ve benzer işlemlerin yapılması için Face ID​ korumasını zorunlu kılacak. Böylelikle hırsız, cihazınızın şifresini bilse dahi (yüzünüzü taklit edemeyeceği için) telefonunuzdaki hiçbir veriye erişemeyecek veya hiçbir özelliği kapatamayacak.

Çalıntı Cihaz Koruması, iOS 17'yi çalıştırabilen iPhone XS ve üzeri iPhone'larda kullanılabilecek. iOS 17.3 beta sürümünü yükleyenler, ayarlardaki Face ID ve Parola'ya gidip Çalıntı Cihaz Koruması'nı etkinleştirebilirler.

APPLE MÜZİK'TE ORTAK ÇALMA LİSTESİ OLUŞTURULABİLECEK

Apple ilk olarak iOS 17.2'de, Apple Müzik Ortak Çalma Listeleri özelliğini test etmişti, ancak sebepsiz bir şekilde yazılımı piyasaya sürmeden önce bu özelliği kaldırdı.

iOS 17.3'te, mevcut çalma listelerinizden herhangi birini alabilir veya yeni bir tane oluşturabilir ve ardından şarkı eklemek ve çalma listesini dinlemek için başkalarını katılmaya davet edebileceksiniz. Gelen bilgilere göre Apple istediğiniz kadar kişiyi davet etmenize izin veriyor.

iOS 17.3: Yeni güncellemeyle iPhone'larda ne değişecek?

Bununla birlikte Apple, dinleyicilerin duygularını ifade etmek için çalan herhangi bir şarkıya bir emoji eklemelerine olanak tanıyan bir özellik de ekledi. Kalp ve başparmak gibi standart hızlı erişim emoji seçeneklerinin yanı sıra, "+" düğmesi ile herhangi bir emoji eklenebilecek.

IOS 17.3 ÇIKIŞ TARİHİ

iOS 17.3, iPadOS 17.3, macOS 14.3, tvOS 17.3 ve watchOS 10.3'ün ocak ayı civarında halka açık bir beta sürümünün yayınlanması bekleniyor. Final sürümünün ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz belli değil.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...