Tgrt Haber

iOS 17.4, iPhone'daki önemli bir eksikliği giderecek

29 Ocak 2024 10:54 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 17:49
iOS 17.4, iPhone'daki önemli bir eksikliği giderecek

Apple, iOS 17.4 güncellemesi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Güncelleme, "Çalıntı Cihaz Koruması" özelliğindeki bir eksikliği gidererek, kullanıcılara her zaman güvenlik gecikmesi seçeneği sunacağı bildirildi.

Apple​, iOS​ 17.4 için ilk beta sürümünü geçtiğimiz günlerde kullanıma sundu ve Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Hizmetler Yasası​'na (DMA) uyum sağlamak üzere geliştirdiği yeni iPhone​ özelliklerini açıkladı.

Bu özelliklerin yanı sıra, şirket iPhone'daki bir eksikliği de giderecek. iOS 17.3 sürümü ile iPhone'lara eklenen "Çalıntı Cihaz Koruması" işlevi, telefon yalnızca bilinmeyen bir konumda olduğu tespit edildiğinde bir saatlik güvenlik gecikmesi uyguluyordu. iOS 17.4 ile artık "her zaman" gecikme uygulanması seçeneği getirilecek.

IOS 17.4 ÇALINTI CİHAZ KORUMASINI GELİŞTİRİYOR

Çalıntı Cihaz Koruması, iPhone'unuzu çalan ve aynı zamanda şifrenizi bilen hırsızları engellemeyi amaçlıyor. Bu özellik, telefonun güvenliğini iki yolla sağlar:

İlk olarak, Apple Kimliği parolası veya aygıt parolası gibi güvenlik ayarlarını değiştirmeye çalışırken biyometrik kimlik doğrulamayı zorlar. İkinci olarak, ev veya iş gibi tanıdık yerlerden uzaktayken, hassas güvenlik ayarlarına erişme gibi işlemleri engellemek için bir saatlik güvenlik gecikmesi uygular.

iOS 17.4, iPhone'daki önemli bir eksikliği giderecek

iOS 17.4'te kullanıcılar artık yalnızca tanıdık konumlardan uzaktayken gecikmeyi etkinleştirmek yerine her zaman bir güvenlik gecikmesi talep etme seçeneğine sahip olacaklar.

Güncelleme aynı zamanda Çalıntı Cihaz Koruması kullanıcı arayüzünün bir kısmını da değiştiriyor. Artık Ayarlar > Face ID ve Parola içinde bir geçiş anahtarı içeren kendi özel sayfasını sunuyor.

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...