Tgrt Haber

iOS 17.4.1: Çıkış tarihi ve beklenen özellikler

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: macrumors.com
12 Mart 2024 12:44 - Güncelleme : 12 Mart 2024 12:45
iOS 17.4.1: Çıkış tarihi ve beklenen özellikler

Apple, iOS 17.4 güncellemesinin ardından oluşan pil tüketimi sorununu çözmeyi hedefleyen küçük çaplı bir güncelleme olan iOS 17.4.1'i yakında yayınlamayı planlıyor. Ancak kesin tarih belirsiz.

Teknoloji devi Apple​'ın, özellikle Avrupa Birliği'nde (AB) yaşayan kullanıcıları ilgilendiren birbirinden ilgi çekici yenilik ile birlikte kullanıma sunduğu iOS​ 17.4 güncellemesinden sonra gözler yeni sürüme çevrilmiş durumda.

Apple'ın iOS sürümlerini numaralandırma şeklini göz önünde bulundurduğumuzda, yayınlanacak olan bir sonraki iPhone​ güncellemesinin iOS 17.5 olarak adlandırılması bekleniyor. Ancak bundan önce bir tane de "ara güncelleme​" dediğimiz ve genellikle çok büyük bir yenilik getirmeyip hata düzeltmelerine odaklanan bir sürüm de masada olabilir.

İOS 17.4.1 İLE NELER GELECEK?

iOS 17.4.1 sürümünün varlığına dair iddialar, yeni yazılım​ güncellemelerinin gelişini doğru bir şekilde tahmin etme konusunda rüştünü ispat etmiş olan teknoloji sitesi MacRumors'un Joe Rossignol'dan geldi.

MacRumors tarafından belirtilene göre iOS 17.4.1 güncellemesi yazılım hatalarını ve/veya güvenlik açıklarını gidermeyi amaçlanan küçük bir güncelleme olarak iPhone kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen yeni iOS 17.4 güncellemesini yükleyen bazı kullanıcılar, akıllı telefonlarının pilinin çabuk tüketindiğinden şikayet ediyorlardı. iOS 17.4.1 güncellemesi ile paşta pil sorunu olmak üzere kullanıcıların yaşamış olduğu bütün sorunların ele alınması bekleniyor.

İOS 17.4.1 NE ZAMAN YAYINLANACAK?

MacRumors, iOS 17.4.1 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağına dair şu iddiada bulunuyor:

"iOS 17.4.1'in ne zaman yayınlanacağı belli değil, ancak güncellemenin günlüklerimizde görünmesi, büyük olasılıkla bu hafta veya gelecek hafta kullanıma sunulacağını gösteriyor."

Apple genelde yazılım güncellemelerini salı günleri yayınlamayı tercih eder. Bu bağlamda (eğer iddia doğruysa) iOS 17.4.1 sürümü 12 Mart Salı günü veya 19 Mart Salı günü yayınlanabilir.

Kaynak: macrumors.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...